Diari La Veu del País Valencià
Ferri: ‘Que Compromís vaja separat a les generals és una qüestió que ningú es planteja’
Europa Press / València

Així ho ha explicat Ferri en els passadissos del Parlament valencià, on ha rebutjat pronunciar-se sobre el sentit del seu vot respecte a una eventual confluència electoral amb Podemos perquè, com a portaveu parlamentari, allò que diu pot ser “més influent” i no li sembla bé “marcar una tendència determinada”.

En relació a la possibilitat que els partits que conformen Compromís anaren per separat, ha apuntat que li consta que Mònica Oltra “a Alacant no es va expressar bé o no era el que ella volia dir” i “tothom aposta per anar unit”.

Preguntat per la possibilitat d’obrir el debat al conjunt dels militants en un referèndum obert, ha indicat que no li semblaria malament, perquè “a quanta més gent preguntem millor”, però ha assenyalat que eixa no és la seua responsabilitat. També ha dit, en ser qüestionat en aquest sentit, que sotmetre-ho a referèndum en el Consell General de Compromís “podria ser positiu”.

Ferri ha indicat que encara que situacions com aquesta “mai són agradables”, en Compromís estan acostumats al fet que hi haja “diàleg i discussió” per a arribar a consensos i els resultats sempre han sigut positius.

Respecte a si la negativa al pacte amb Podemos en el si del Bloc impedeix, pel seu pes en Compromís, que es produïsca aquesta confluència, ha dit que “caldrà respectar el manament en la decisió final”, com també el de la resta de les bases i que, en qualsevol sentit, “una part no pot decidir el tot” i ara com ara no es pot “aventurar el resultat final”. Així, ha explicat que l’Executiva decidirà en la seua reunió “com s’han de valorar els referèndums, si atendre al nombre de militants que té cada partit o al nombre de persones que han votat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa