Denunciaran l’Ajuntament d’Algemesí i Comissió taurina 'per un cas de maltractament animal'

La plataforma 'La Tortura No És Cultura' (LTNEC) i l'Associació de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia i el Maltractament Animal (AVATMA) denunciaran l'Ajuntament d'Algemesí (la Ribera Alta), els organitzadors de la ‘becerrada’ i la Conselleria de Justícia, per un nou cas de maltractament animal durant els festejos taurins de la localitat, segons han informat les associacions. La denúncia està encara sent elaborada pels advocats i esperen presentar-la al llarg d'aquesta setmana.
23 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / Europa press / Madrid

El "calvari del jònec va ser interminable, ja que va ser desgavellat cinc vegades i rematat posteriorment”, segons expliquen les associacions. A més, exposen que “després d'aplicar-li l'última rematada, trontollant-se i girant sobre ell mateix, va tardar més de 12 segons a doblegar les seues mans”.
 
Segons informa l'Associació de Veterinaris Abolicionistes de la Tauromàquia i el Maltractament Animal (AVATMA), “el ‘descabello’ o ‘verduguillo’, és una espasa que porta a deu centímetres de la seua punta un topall, i que una vegada introduït entre la primera i segona vèrtebra cervical secciona la medul·la espinal, deixant l'animal tetraplègic”. A més, explica que “si es produeix la mort a l'instant, no s'ha d'utilitzar la punta, com es va fer en aquest cas a Algemesí”. No obstant això, indiquen que “la punta tampoc provoca la mort instantània i recorden que la Unió Europea va prohibir fa anys la punta com a mètode de sacrifici per ser cruel".

"Açò és el que vam veure ahir en aquest jònec, que una vegada arrossegat fora de la plaça encara respirava empastifat de 'spray' de neu, i amb el qual encara alguns xiquets d'Algemesí es divertien", afirma el veterinari i president d’AVATMA, Jose Enrique Zaldívar.

Per la seua banda, la presidenta de la plataforma, Marta Esteban, afirma que “això també és tauromàquia" i manifesta que “tan horrible com terrible és el sofriment d'aquest animal com que als xiquets els ensenyen a divertir-se amb la tortura i la mort del jònec, ignorant el sentiment d'empatia o compassió cap a ell”.

En les darreres hores les xarxes socials estan divulgant un vídeo, del qual s'han fet ressò diversos mitjans valencians i que poden veure en aquesta notícia. No obstant açò, La Veu ha volgut verificar que aquestes imatges es corresponen amb la localitat d'Algemesí i les corregudes que s'estan celebrant durant aquesta setmana.

Fons del consistori, en declaracions a La Veu, han indicat que "no podem afirmar ni desmentir categòricament que aquestes imatges siguen o no siguen d'Algemesí. El pla és molt tancat. A més, pel color del jupetí diríem que no és Algemesí, però, tampoc es pot confirmar al cent per cent. Allò que sí hem fet és alertar la policia perquè augmente la vigilància i si això ha passat a Algemesí, que no torne a passar mai més. Volem acabar amb tot això, amb tot el circ que ho envolta, igual que s'han acabat les becerrades", han conclòs.

Tanmateix, Esteban assenyala que “les autoritats no estan complint les recomanacions del Comitè dels Drets del Xiquet de Nacions Unides que, en les seues revisions a Mèxic, Colòmbia i Portugal, urgeix els estats a protegir els menors de la violència física i mental de la tauromàquia”.

 

"EN DIRECTO DESDE ALGEMESI"Perdonar por la crueldad de las imágenes, pero todo el mundo debe saber, hasta que punto puede llegar la maldad del ser humano. Activistas infiltrados acaban de grabar estas imágenes, en las que un noble toro "aún vivo" y mientras agoniza sin comprender el por qué de todo esto, es humillado a más no poder y en presencia de menores de edad.Esto no va a quedar así...¡¡¡ALGEMESI VERGÜENZA NACIONAL!!!

Posted by Gladiadores por la paz on dimarts, 22 / setembre / 2015
Vídeo: Gladiadores por la paz


 
next