Sistach reitera que 'no correspon a l'Església proposar una opció concreta' per al 27-S

El cardenal arquebisbe de Barcelona defensa ela "legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles"
24 setembre 2015 01:00h

ACN / Barcelona.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha reiterat durant l'homilia amb motiu de la Festivitat de la Mercè, la defensa dels bisbes en la "legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles" i que, ha dit, "recerquin amb constància la pau i la justícia". "Cal tenir present els grans valors que han d'estructurar la societat... la justícia i l'atenció als més febles i els que sofreixen el pes de la crisi econòmica", ha afegit. D'altra banda, l'arquebisbe de Barcelona ha recordat amb "dolor" el patiment dels refugiats que intenten fugir de la guerra.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach, també ha insistit que "no correspon a l'Església proposar una opció concreta" de cara a les eleccions de diumenge que ve.

Martínez Sistach ha oficiat la missa de la Mercè aquest dijous al matí, a la qual han assistit fidels i autoritats, entre elles el president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de Justícia, Germà Gordó, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs. També hi han estat presents els presidents dels grups municipals de CiU, Xavier Trias; del PSC, Jaume Collboni; d'ERC, Alfred Bosch, i del PP, Alberto Fernández-Díaz; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert i l'inspector General de l'Exèrcit de Terra, el Tinent General Álvarez-Espejo.  Pel que fa a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja va anunciar que no assistiria a la cerimònia religiosa, i tampoc cap membre del seu govern municipal, així com tampoc cap representant de la CUP.

Martínez Sistach també ha tingut un record per als refugiats que aquestes setmanes intenten creuar Europa fugint dels conflictes de Síria i del Pròxim Orient i ha subratllat el "dolor" en veure el "patiment de moltes famílies i persones, immigrants i refugiats, que es veuen obligades a deixar família casa i pàtria". "I ho fan com poden i amb molt de sacrifici i dolor", ha lamentat.

Per tot això, ha demanat una "actitud d'acolliment" i una "fecunda col·laboració" entre les administracions, institucions socials i ciutadania per fer front a aquesta crisi, al mateix temps que ha reclamat "afrontar les causes" de l'augment dels refugiats i immigrants, en referència a la manca de feina als llocs d'origen i a les guerres. "Les imatges esfereïdores interpel·len la nostra consciència i els nostres sentiments humanitaris: són no nomes homes i dones, sinó també molts infants i famílies", ha subratllat.
 
 
next