Diari La Veu del País Valencià
La Fundació SGAE a València acull el cicle Indrets sonors de ‘músiques no comercials’
Europa press / València

Aquest divendres arranca el III cicle de concerts Indrets Sonors amb una actuació de música electrònica i piano de joguet a càrrec del pianista Víctor Trescolí i el compositor Carlos D.Perales a la Sala SGAE Centre Cultural de València.

‘Indrets Sonors’ és una iniciativa de la Fundació SGAE, que forma part del programa d’activitats culturals Tramesa 2015 desenvolupat pel Consell Territorial de la societat al País Valencià. Segons l’SGAE, l’objectiu del cicle és “oferir un programa musical de tall alternatiu que estiga obert a les més dispars estètiques i sensibilitats sonores” i protagonitzat per artistes que “operen al marge dels canals comercials”.

Amb aquest projecte, el duo que obrirà aquesta edició, Trescolí i Perales, ha explicat que “tracten d’eliminar els límits que existeixen entre conceptes tradicionalment enfrontats com l’acústic i l’electrònic, per a la qual cosa han utilitzat les possibilitats d’expressió de les noves tecnologies” que, segons han assegurat, “permeten bussejar per espais tímbrics desconeguts per al gran públic”. Per a això, s’ajudaran de la música electrònica i d’instruments com el piano o el ‘toy piano’, del qual Trescolí n’és especialista.

En la seua actuació gratuïta d’aquest divendres, el programa que el duo interpretarà inclou peces pròpies, com Baby squirrel i Three liturgies de Perales, i Petits drames de Trescolí, al costat d’altres de Karlheinz Essl com Whatever shall be i Sequitur XIII i de Pierre Jodlowsky Typologies du regard.

Després de la sessió en directe de Trescolí i Perales, el cicle continuarà amb els concerts de Pentatronika el pròxim 16 d’octubre, de Samuel Levi i els Xiquets Perduts el 30 octubre i, finalment, de Júlia el divendres 13 novembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa