El Govern valencià torna la dignitat a pensionistes i discapacitats

Eliminarà el copagament farmacèutic. La consellera assenyala que en els darrers dos mesos un 7,9% dels valencians ha deixat de prendre algun medicament receptat per no poder pagar-lo
25 setembre 2015 01:00h
Carmen Montón, compareix a les Corts Valencianes per explicar les línies del seu departament.
ACN / València

Montón ha fet aquest anunci durant la seua compareixença a les Corts Valencianes per explicar les línies de la seua acció de govern, que ha dit que estarà marcada per la universalitat, gratuïtat en l'atenció, qualitat i equitat. La consellera ha indicat que segons dades del Baròmetre Sanitari un 7,9% dels valencians ha deixat de prendre algun medicament receptat els últims dos mesos per no poder pagar-lo.

La consellera ha criticat el model "mercantilista i d'exclusió sanitària que ha deixat sense drets a col·lectius com les persones immigrants en situació irregular, els pensionistes o les persones amb pocs ingressos".

Montón ha anunciat així mateix que el Govern valencià acabarà "amb el veto imposat a les parelles de lesbianes i les dones soles per accedir a tractaments de reproducció assistida en la sanitat pública", en referència al decret 16/2012 de retallades en el sistema sanitari públic , que també va tancar el pas a l'atenció normalitzada dels immigrants en situació irregular.

En aquest sentit ha reiterat que el primer decret aprovat per la Generalitat Valenciana en aquesta nova etapa perseguia precisament la restitució de l'atenció sanitària integral a aquestes persones, per garantir la igualtat en l'accés a la salut al País Valencià, on ja hi ha més de 3.500 persones amb cobertura normalitzada, de les 30.000 que s'estima que resultaran beneficiades.

"Tenim a més un llistat de 2.248 menors que s'han mantingut durant anys sense dret a l'atenció sanitària, sense targeta, sense control sobre la seua vacunació, com a pacients privats per ser facturats", ha explicat la consellera, que ha afegit que "des de hui tots aquests menors ja estan inclosos en el Sistema Valencià de Salut".
 
next