Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Estem més preocupats pels desemparats que per la unitat d’Espanya, que no es trencarà’
RedactaVeu / EP / València

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la iniciativa del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, qui ha convocat per a aquest divendres una Vigília d’oració en la Catedral ‘per la unitat d’Espanya’ davant la celebració aquest pròxim diumenge de les eleccions catalanes. El cardenal també ha demanat a totes les parròquies incloure oracions per aquesta mateixa intenció durant un mes en totes les misses.

“Òbviament l’Església està en el seu dret d’organitzar una vigília pels temes que crea convenients”, ha assenyalat la portaveu del Consell, qui, no obstant açò, ha dit que li resulta “molt més interessant” que la iniciativa de monsenyor Cañizares “l’última intervenció del Papa en el Congrés d’EUA, on ha parlat de la necessitat de distribuir riquesa, d’acollir els refugiats i, en general, d’atendre els desemparats”.

En aquesta línia, ha afirmat que “pot ser per la proximitat d’aquest govern amb la Mare de Déu dels Desemparats” -en al·lusió a la proximitat de la seu del Palau de la Generalitat amb la Basílica, a la Plaça de la Mare de Déu-, “aquest govern està més preocupat per atendre els desemparats que per atendre la unitat d’Espanya, que no crec que estiga en perill mentre que els desemparats sí”.

D’altra banda, preguntada per si el Consell ha fet en la seua reunió alguna valoració sobre les eleccions catalanes de diumenge, Oltra ha apuntat que no perquè el Govern valencià “no pensa entrar en campanya electoral”.

“La campanya electoral està a Catalunya i per molt que haja traspassat aqueixes fronteres, el Consell no entrarà ni farà valoració de les eleccions de diumenge”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa