Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘Estem obligats a vertebrar amb rigor i solvència el valencianisme cultural’
RedactaVeu / València.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera s’ha compromès a traslladar als membres de la Mesa la petició de Declaració Institucional per al Centenari Pinazo.

Els organitzadors: José Ignacio Pinazo, representant del llegat familiar del pintor valencià, el professor, Pérez de Rojas, director de la càtedra Pinazo i els responsables de comunicació Carlos Gonzàlez Triviño i Vicent Molins han exposat a Morera la importància d’obrir a la ciutadania l’obra d’Ignacio Pinazo i Camarlench (València, 11 de gener de 1849 Godella, 18 d’octubre de 1916), bona part de la qual es troba exposada a diferents espais de Les Corts Valencianes.

30 obres cedides per l’IVAM a les quals s’han d’afegir uns frescos pintats al sostre del Saló dels Espills, on actualment es reuneix cada setmana la Junta de Portaveus.

Morera ha insistit en la voluntat de la institució que presideix per a col·laborar en la visibilitat d’un dels més importants artistes i pioner de l’impressionisme valencià. A l’obra d’Ignacio Pinazo queda reflectida la vida quotidiana de la societat valenciana, un inventari dels oficis de l’època pintats molts d’ells sobre taules de fusta. Tant és així que ha estat anomenat com el ‘pintor cronista de la societat’.

Des de Les Corts, ha afirmat Morera als organitzadors “estem obligats a vertebrar amb rigor i solvència el valencianisme cultural que projecta el llegat d’Ignacio Pinazo”.

Comparteix

Icona de pantalla completa