Gent de Compromís vota també en contra d’una coalició amb Podemos

El vot en contra d'aquesta corrent i del Bloc i la desfeta de Pablo Iglesias a les eleccions catalanes reforcen l'opció d'un Compromís en solitari a les Estatals
27 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Gent de Compromís (GdC) havia encetat un procés consultiu al llarg d’aquesta setmana que s’ha tancat a les 23.59 h de diumenge 27, després que una gran part de la militància el reclamara i la seua organització el ficara en marxa després del referéndum que el Bloc va fer als seus militants. Els inicials 'adherits' a Compromís s’organitzaren en un principi mitjançant un procés assembleari i representatiu amb poc més de 200 militants i en l’actualitat superen els 850.

El creixement de la militància directa a Compromís (GdC) ha fet que en l’actualitat es prepare una estructura no partidista més sòlida al organigrama dels militants de Compromís que no formen part dels partits integrant de la coalició Bloc, Iniciativa i Verds.

Gent de compromís s’ha manifestat  sempre per la unitat de Compromís i la superació de la forma actual de coalició de partits. així mateix ha defés la fòrmula de primàries pures sense quotes que finalment hagueren de pactar. per no considerar-se pels socis de Compromís.

 
 

Gent de Compromís adoptà la mateixa fòrmula que el Bloc per a la consulta per motius operatius, sota la següent fòrmula:

Davant  la pròxima convocatòria d’eleccions a Corts Generals, considere:

OPCIÓ A. Ens hem de presentar com a Compromís.

OPCIÓ B. S’ha de treballar per bastir una coalició amb Podemos i/o altres forces polítiques d’àmbit estatal o plataformes anàlogues, sempre que es complisquen les condicions següents:

    -Que es constituïsca un grup parlamentari valencià propi al Congrés dels Diputats, i que la Sindicatura d’aquest grup recaiga en un dels diputats o diputades de Compromís.

    -Que la marca i la imatge de Compromís siga preeminent en tots els elements que configuren la candidatura conjunta (denominació, imatge, papereta, campanya electoral, etc).

    -Que l’acord incorpore un programa comú amb una agenda políticavalenciana a defensar al Congrés i a contemplar en possibles votacionsd’investidura.

    -Que les candidates i els candidats de Compromís lideren les candidatures presentades en les tres circumscripcions valencianes
 
Els resultats percentuals de Bloc i Gent de Compromís  han manifestat amb claredat el desig de no pactar amb Podemos, circumstància que complica la decisió final de la coalició en el seu pròxim Consell General. L’executiva de Compromís 'podria optar per un Referèndum global per a militants i simpatitzants de caràcter vinculant'. 
next