Diari La Veu del País Valencià
Hui i demà el litoral del País Valencià en alerta groga per fortes pluges
RedactaVeu / València

Segons informa Aemet, hui i demà el litoral del País Valencià, excepte el del sud d’Alacant, està en alerta groga, risc, per ruixats tempestuosos que poden ser localment forts i amb tempesta i precipitacions localment persistents, especialment en el litoral sud de València. Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis mentre que les màximes aniran en descens i no superaran els 26º al País Valencià. En el litoral, hi haurà vent del nord-est fluix a moderat, sobretot en el litoral d’Alacant i en la resta, component aquest fluix.

D’altra banda les pluges de diumenge deixaren xifres destacables com els 35,4 l/m2 a València, 32,2 l/m2 a Real de Montroi, 30,2 l/m2 a Almenara, 28,2 l/m2 al Puig, els 12,8 l/m2 de Jalance, els 10 l/m2 d’Utiel i els 8 l/m2 d’Alcoi, són les xifres més destacades pel que fa a precipitacions. La pedregada també acompanyà les pluges tot i que a hores d’ara no es té cap constància que arribaren a causar cap contratemps destacable.

Pedregada ahir a Villena.

Aquestes pluges acompanyades d’aparell elèctric provocaren diversos incendis al llarg de la geografia valenciana tots ells a hores d’ara controlats segons el twitter @gva_112CV. Tanmateix, els bombers executaren nou serveis relacionats amb les pluges aquest diumenge, segons informà el Consorci de Bombers de la Diputació.

Incendi forestal provocat per la caiguda d’un raig, ahir a Iatova.

Els serveis s’han centrat en buidar d’aigua diferents localitats i en el rescat de persones que s’havien quedat atrapades en els seus vehicles, així com cotxes que havien quedat immobilitzats per l’aigua. El cas més destacat ha sigut el rescat de diverses persones dins dels seus vehicle en la V310, en el terme municipal de Godella, a l’altura del col·legi EPLA.

A més, els bombers han intervingut per buidar d’aigua la caserna de la Guàrdia Civil de Puçol, del centre comercial El Rajar de Massalfassar, a una casa de Paterna i a dues de Mislata, localitat en la qual hagueren de participar també en el sanejament d’una façana. Els altres serveis consistiren en l’ajuda a dos vehicles que havien quedat atrapats per la pluja a Sagunt i el sanejament d’una canalització a Tavernes Blanques.

Comparteix

Icona de pantalla completa