Diari La Veu del País Valencià
CCOO, CSI-F, ANPE i UGT signen amb la Conselleria un acord sobre interins
RedactaVeu / EFE / València

Els sindicats CCOOPV, CSI-F, ANPE i FETE-UGT-PV han signat amb la Conselleria d’Educació un acord sobre les borses de treball dels professors interins en la taula sectorial que s’ha celebrat hui, mentre que STEPV, el sindicat majoritari en el sector, l’ha rebutjat.

Segons un comunicat dels quatre sindicats que han acceptat la proposta d’Educació, el tercer esborrany presentat per la Conselleria conté la recuperació del pagament dels mesos d’estiu i manté en la seua posició actual el personal de les borses amb més anys de servei.

Amb aquest acord ‘de mínims’, segons ho han qualificat els sindicats signants i sobre el qual encara no ha informat la Generalitat, “s’ha esgotat la negociació, es deté l’aplicació del ‘decretazo al professorat interí i es pal·lien els seus pitjors efectes”.

L’alternativa, han afegit, era el decret “sense cap negociació i que no observava les millores del segon i el tercer esborrany”.

Segons els sindicats signataris, el document assenyala que mentre no hi haja oposició de l’especialitat l’ordre romandrà com fins ara, “la qual cosa constitueix una pròrroga a efectes pràctics”.

La Conselleria, han explicat els sindicats, també es compromet a acumular l’oferta d’ocupació del 2014 a convocatòries posteriors, de manera que les persones que no hagen aprovat una oposició es puguen planificar i així conservar el lloc que ocupen.

Així mateix, les especialitats de Secundària amb oposicions al juny tindran dues convocatòries, les mateixes oportunitats que els mestres.

Els sindicats també han destacat que, en signar l’acord, les organitzacions signatàries conformen una comissió paritària amb la Conselleria per a estudiar casos particulars i situacions millorables en el futur i que, si no s’haguera signat, Educació resoldria posteriorment els conflictes del col·lectiu.

CCOO, CSI-F, ANPE i UGT han assegurat que, des que es va suspendre la taula sectorial del 15 de març perquè el segon esborrany que va presentar la Conselleria no explicava el suport sindical, la posició de Conselleria ha sigut: “O acord de mínims o publicació del ‘decretazo’ “.

A més, han apuntat que la reobertura de la negociació ha sigut conseqüència de la “pressió sindical de les últimes setmanes”.

Aquesta situació, han recordat, es produeix per la denúncia de l’acord de personal interí del 2010, que va seguir a les de l’acord de plantilles de secundària i de primària, que han suposat, “una retallada substancial de la plantilla docent que ha afectat els interins en disposar de moltes menys vacants”.

Malgrat aquest acord, els sindicats signataris han avançat que es mantenen les negociacions i mobilitzacions “per a defensar els drets laborals i socials de tot el professorat”.

STEPV, AFID i la Coordinadora de Professorat Interí valoren negativament l’acord

STEPV, AFID i la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) han valorat negativament aquest acord ja que és la primera vegada en la història que s’acorda en mesa sectorial la substitució d’uns treballadors -que porten anys en el sistema públic i que han mostrat la seua validesa- per uns altres.

En conéixer la proposta STEPV, AFID i la Coordinadora de Professorat Interí l’han explicat al col·lectiu de centenars de persones concentrades a l’entrada de la Conselleria que també l’ha rebutjada de ple.

STEPV no ha signat perquè trenca un criteri fonamental: el manteniment de l’actual ordenació de les borses tal i com es va ratificar novament en l’acord de 2010, signat per tots els sindicats i per la Conselleria.

Per al Sindicat, és inacceptable que professionals amb una experiència demostrada durant anys siga acomiadada. A més, tampoc garanteix la creació de llocs de treball en un moment de retallades en el sector educatiu des de 2010.

STEPV considera injustificada la signatura d’aquest acord per part dels altres sindicats. Un acord que no compta amb el suport de la majoria de la comunitat educativa tal i com s’ha fet palés amb el suport social i polític que han tingut els 6 dies de vaga del professorat interí, així com la resta de mobilitzacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa