Diari La Veu del País Valencià
Les Arts i l’IVAM ‘braç a braç’ col·laboratiu per fer de ‘València capital de la cultura’
EP / RedactaVeu / València

La mostra ‘Testimonis de l’Art (diàleg entre lírica i plàstica)’ ha començat aquest dilluns el cicle d’activitats conjuntes que ambdues institucions públiques preveuen perllongar en el temps més enllà de la temporada 2015-2016. Així ho han assegurat l’intendent-director de les Arts, Davide Livermore, en la primera roda de premsa de la desena temporada de l’auditori, al costat del director de l’IVAM José Miguel Cortés.

Gràcies a l’acord entre ambdues institucions, el públic valencià podrà gaudir de diverses mostres plàstiques als espais interiors i exteriors del Palau de les Arts, mentre els assistents a l’IVAM, podran gaudir de petites òperes i ‘performances’. Des de mitjan octubre, els intèrprets del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo cantaran al museu un diumenge al mes, obres d’acord amb l’oferta expositiva del centre d’art modern.

També iniciaran una política de comunicació en comú, de manera que els visitants tinguen coneixement recíproc de la programació d’ambdues institucions. Així compartiran enllaços en les seues pàgines web i intercanviaran suports publicitaris. A més, en els entreactes de les òperes es projectaran imatges de la col·lecció de l’IVAM amb l’objectiu d’incidir en l’estreta relació de pintura o escultura amb la música o les arts escèniques.

Davide Livermore i José Miguel Cortés

Segons Livermore, tant ell com Cortés comparteixen “la defensa de l’art i de la bellesa com a valors indispensables de la societat i la necessitat que la cultura arribe a tots i cadascun dels ciutadans”. Per això, han decidit emprendre aquest “intercanvi de serveis artístics” amb el qual pretén iniciar tota una “revolució cultural” a València, ha avançat.

Al seu entendre, la capital del Túria “té possibilitats extraordinàries per a ser capital cultural europea sense dubte” i per a això, ambdues institucions treballaran “braç a braç” recolzant-se l’una en l’altra.

“És fonamental per a les Arts, com a teatre públic, sumar esforços amb els centres culturals de València i la Comunitat Valenciana, per a treballar per una major projecció i presència de la cultura en la societat”, ha insistit. Per aquest motiu “s’ha parlat amb diverses entitats per a aconseguir acords en aquest sentit, com és el cas de la Federació de Bandes”, ha exemplificat.

En la mateixa línia, Cortés ha defensat que amb aquesta línia de col·laboració “la nostra intenció no és ser flor d’un dia”. “És l’inici”, ha dit, “de moltes accions futures que s’aniran desenvolupant”.

“Ací no sobra ningú, per a difondre la cultura”

Per al director de l’IVAM, “València mereix ser capital cultural, cosa que repercutiria també en el camp econòmic i social i en aquest sentit treballarà braç a braç amb les Arts i amb la resta d’institucions valencianes”. “Ací no sobra ningú i qualsevol esforç és benvingut per a difondre la cultura, ja siga el MuVIM, el Palau de la Música o el Sant Pius V”, ha apuntat Cortés.

La primera de les activitats d’aquesta aliança entre les Arts i l’IVAM es podrà apreciar des del pròxim 2 d’octubre i fins al 16 de juliol de 2016, en diferents espais de l’interior i l’exterior de les Arts, on la mostra ‘Testimonis de l’Art’ portarà huit escultures especialment significatives en la col·lecció de l’IVAM, d’autors com Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Martín Chirino, Tony Smith, Richard Serra o Jaume Plensa.

Es tracta de la segona aportació de l’IVAM a la desena Temporada de les Arts, després de la cessió de les instantànies del fotògraf alemany Herbert List que serveixen com a imatge a les diferents propostes artístiques d’aquest curs líric.

Pròximament, per a l’1 de novembre, l’IVAM acollirà un homenatge a Pier Paolo Pasolini, amb motiu del 40 aniversari de l’assassinat del poeta, escriptor i director de cinema italià, i que comptarà amb la col·laboració de les Arts.

Comparteix

Icona de pantalla completa