Diari La Veu del País Valencià
‘En quin món viuen vostès?’, Vicent Martí esbronca empresaris i autoritats. Vídeo
RedactaVeu / EP / València

Martí ha sigut la persona triada per Oltra per a presentar la seua conferència i, després de les paraules de l’agricultor, la vicepresidenta ha subratllat: “Jo no sóc una política convencional, els meus presentadors tampoc”.

Vicent Martí, Premi Nacional d’Agricultura Ecològica en 2006, ha començat la seua intervenció mostrant-se “al·lucinat”. “No entenc res. No entenc com hi ha tota aquesta riquesa aparent mentre hi ha gent que no pot viure”, ha subratllat davant un auditori amb nombrosos empresaris i dirigents polítics com el president de la Generalitat, Ximo Puig, o l’alcalde de València, Joan Ribó.

Martí ha criticat la destrucció de l’horta i ha denunciat que “ha sigut maltractada per quasi tots els polítics, la banca i la poca vergonya”. “En quin món viuen vostès?”, s’ha preguntat, i ha afegit que hi ha “una societat que es mor de fàstic i arriba just a finals de mes”. “Hi ha fora en el carrer, un món que viu d’una altra manera i vostès són iguals que els altres i els han de representar”, ha dit als assistents a l’acte.

>
També s’ha referit a la immigració, que atribueix a la colonització d’Amèrica i Àfrica per part d’empreses a les quals, al seu parer, “no els importa gens, que la gent muira o es quede pel camí. Només importen les nostres empreses”, ha denunciat Martí, qui també ha acusat d'”enverinament” les grans multinacionals.

Per a Vicent Martí, “la política ha de tenir ètica i ser humanista” i, sobre aquest tema, ha manifestat que la política no és “barallar-se els uns contra els altres, sinó és arribar a acords, és viure i deixar viure”. De la mateixa manera, ha subratllat que “el poble té dret a intervenir i a participar”, “si realment estem en una democràcia”.

Martí ha instat els polítics a “eixir al carrer i al camp i no tenir els collons i els ovaris en un despatx” i ha manifestat: “Per cap polític haguera arribat a aquest fòrum, solament per Mònica”.

Per a aquest agricultor, Oltra “fa una política humanitària, té ètica, té responsabilitat, va eixir al Cabanyal quan estava pegant la Policia i va estar en la Punta, maltractada pel PP i pels socialistes”, on “han fet fora la gent de les seues cases”.

“Política humanitària”

“Mònica està en l’horta i en el carrer i la diferència que hi ha entre ella i vostès -ha dit als assistents- és que ella fa una política humanitària i la majoria de vostès no la fan. Ella és valenta i a vostès els falta valentia i coratge”, ha subratllat. De la mateixa manera, ha afegit que la dirigent de Compromís “té humanitat i les coses les fa de cor”.

Vicent Martí ha indicat que tenia “ganes de parlar, perquè no puc parlar en cap lloc, ho tenen tot vetat” i, sobre aquest tema, ha acusat els mitjans de comunicació d’estar “al servei del poder, un poder corrupte”.

Comparteix

Icona de pantalla completa