Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘Cal tornar a l’inici, a l’Estatut que van aprovar els catalans en referèndum’
ACN / València

El cap del Consell ha apostat pel diàleg i ha assenyalat que un bon punt de partida seria l’Estatut que el Parlament va aprovar el 2006. “A partir d’ací, generar un nou acord des del diàleg, la garantia de singularitat dels territoris i la igualtat entre ciutadans”, ha defensat.

Puig ha responsabilitzat el govern espanyol per haver “desistit de la seua responsabilitat” i ha dit que Rajoy “no pot ser un comentarista de tertúlia, ha de ser el president de tots els espanyols i actuar perquè aquests processos no es produïsquen”. Puig ha lamentat que no ho haja fet i ha dit que “la seua inactivitat és factor determinant de la situació que s’ha produït ara”.

El president de la Generalitat Valenciana ha assenyalat que quan sent parlar Mariano Rajoy ” em produeix una certa indignació perquè amb aquesta inacció s’està produït una reacció que ens està duent a més fractura”.

“En aquest moment ja no es pot continuar amb les tesis de Mas i Rajoy de no parlar i que cadascú es quede en el seu hemisferi. Cal començar a parlar entre tots i crec que tenim un bon principi per parlar i el principi és el que van aprovar el parlament d’Espanya, parlament de Catalunya i, sobretot, en referèndum la majoria dels catalans”, ha incidit.

“Sense comentaris” a la imputació de Mas pel 9-N

Preguntat sobre la imputació del president Artur Mas, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta Joana Ortega per posar les urnes el 9-N, Ximo Puig ha respost un “sense comentaris” i ha afegit “no vull dir res més”.

Comparteix

Icona de pantalla completa