Diari La Veu del País Valencià
El Teatre Principal d’Alcoi acull ‘Rèquiem’ de La Independent després de l’èxit al MIM
RedactaVeu / Alcoi

Amb 27 anys de trajectòria teatral, articulada en propostes textuals de dramatúrgia valenciana contemporània, La Dependent va encetar una nova via artística, ‘La InDependent’, a la passada edició del Festival MIM de Sueca, amb l’estrena de l’espectacle Rèquiem.

Amb Rèquiem la companyia alcoiana s’endinsa per primera vegada en el teatre gestual, una proposta radicalment diferent als anteriors treballs de la companyia. Sota la direcció d’Amador Artiga l’espectacle, amb una acurada escenografia, ens situa als laboratoris d’investigació de la primera meitat del segle XX i ens apropa a la utopia de dotar i donar vida a elements inanimats i jugar a vèncer la mort. Rubén Mira, Merce Tienda i Jonatan García són tres científics tancats a un laboratori on desafien les lleis de la naturalesa. Les imatges entren a formar part de l’espectacle no com a complement sinó com a part molt important de la història.

Els propers dies 3 i 4 d’octubre ‘La Independent’ portarà al Teatre Principal d’Alcoi Rèquiem, amb tot un argumentari de bones crítiques rebudes per diversos mitjans. “Hay momentos en los que los tres protagonistas recuerdan al humor de ‘Los tres chiflados’, Abbot y Costello o Laurel y Hardy. (Carles Figuerola) o “El montaje tiene una espectacular puesta en escena, fuerza audiovisual y el gag como línea de continuidad. La obra, creada y dirigida por el valenciano Amador Artiga, fue muy bien recibida por el público. (MAKMA – revista online)”, Fa somniar, sorprén, fa riure, hi ha moments que criden molt l’atenció. (Tipografia La Moderna).

“La marca La Independent empieza con buen pie. Se ha decidido por un primer estreno llamativo, de clase y que supone un paso adelante en el panorama teatral valenciano. ‘Rèquiem’, un espectáculo de proyección internacional. (MAKMA – revista online)”.

Comparteix

Icona de pantalla completa