‘CaRRoussel’, una original proposta literària de cinc dels millors escriptors del moment

Amb textos de Josep M. Fonalleras, Imma Monsó, Marta Rojals, Francesc Serés i Màrius Serra
4 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Els lectors esdevenen així, dins d’aquest espai reduït, part activa d’unes trames en què hi apareixen reflectits taxistes crítics experts en temes funeraris, venjances amoroses sofisticades, els instants fugaços al volant que ens poden capgirar la vida, la venda ambulant de tot el que es pot vendre en una cantonada o les reflexions d’un guia turístic ‘horrorista’ que ens recorda que des d’un cotxe es pot veure també el pitjor d’una ciutat.
 
Josep Maria Fonalleras ha escrit la peça ‘El taxista i el funeral’ (un fragment en vídeo); Imma Monsó ha creat ‘La reclusa’ (un tast); Marta Rojals hi aporta el text ‘En punt mort’; Francesc Serés és l'autor de ‘Passatgers’; mentre que Màrius Serra proposa un viatge a ‘Grecalònia’.
 
“Personatges, situacions, històries que poden passar dins d’un cotxe”, apunta Ramon Simó, “totes elles marcades per la proximitat, per la intimitat, però plenes també de sorpreses, de girs narratius i dramàtics, de jocs poètics amb la quotidianitat, amb detalls capaços de convocar la complicitat del lector i amb la capacitat de provocació que fa que, en deixar la lectura, alguna cosa t’endugues a la butxaca”.

La iniciativa va partir de la companyia ‘La Reial’ i va esdevenir una de les propostes més atrevides i innovadores de l’última temporada del festival ‘GREC’ de Barcelona. Una experiència teatral íntima i única, d’una gran qualitat literària, que va esdevenir un èxit de públic i que ara es pot gaudir en forma de llibre en l’edició que ‘Sembra Llibres’ posa a l’abast dels lectors.
 


 
next