Diari La Veu del País Valencià
La Policia irromp en els locals de ‘Ritaleaks’ per a revisar factures

Els agents de la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (Udef) que han assumit el cas Ritaleaks, el que investiga més de 200.000 euros en despeses de l’Alcaldia de València, estan ultimant un minuciós informe en el qual analitzen cada detall de les 466 factures que el grup municipal Compromís va lliurar a la Fiscalia de València per si l’Ajuntament havia incorregut en un presumpte delicte de malversació de cabals públics.

Segons publica el diari El Mundo, en les últimes setmanes la Policia ha irromput en els locals que han motivat les diligències de recerca per a verificar les factures, comprovar que el servei es va prestar, qui ho va ordenar i descartar un mal ús en els fons públics que l’Ajuntament destina per a actes de representació. Del resultat d’aquest informe policial dependrà la futura actuació judicial ja que la Fiscalia encara no ha valorat si eleva el cas o no a un jutjat, van completar fonts jurídiques.

Els investigadors, entre altres qüestions, tracten d’esclarir si l’exalcaldessa Rita Barberá va carregar a l’ajuntament despeses derivades de la seua participació en actes del Partit Popular. En la denúncia inicial la coalició valencianista ja va identificar almenys una factura de 324 euros en bitllets de tren per a assistir a un acte de partit en Antequera, però podrien haver-ne més.

Més información ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa