Els examinadors de Trànsit reclamen diàleg a la DGT, mentrestant seguiran les protestes

CSI•F xifra en 4.000 els exàmens de conduir suspesos al País Valencià durant les tres setmanes de vaga
2 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
El sindicat CSI•F calcula que des que va començar la vaga d'examinadors de Trànsit han quedat suspesos uns 4.000 exàmens de conduir al País Valencià. Les protestes compleixen hui tres setmanes, ja que es van iniciar el 14 de setembre. De dilluns a divendres, entre les 12 i tres de la vesprada, la major part dels 64 examinadors d'Alacant, Alzira, Castelló i València deixa de supervisar proves.
 
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI•F) destaca l'alt seguiment de la protesta per part dels professionals, amb una mitjana diària que supera el 80 per cent i pics de fins al 100 per cent a València. També el suport rebut per part de les autoescoles, tant de la Unió Professional d'Autoescoles de València com de l'Associació Valenciana d'Autoescoles.
 
El sindicat, d'altra banda, “lamenta la falta de diàleg per part de la Direcció general de trànsit (DGT), que provoca la contínua suspensió d'exàmens”. Els professionals reclamen, sobretot, “entorns segurs per a comunicar les notes, una reducció del nombre de proves diàries per examinador de 13 a 12 i un reforç de plantilla per a compensar les baixes”, ja que a la demarcació de València han passat de 40 a 31 professionals entre 2011 i el present 2015.
 
La central sindical demana disculpes als alumnes afectats i subratlla la seua predisposició al diàleg amb la DGT. No obstant açò, mentre no es produïsca aquest diàleg i existisca un acord, continuaran les protestes les pròximes setmanes, amb les aturades diàries i concentracions davant les prefectures territorials convocades ja per als dies 14, 21 i 28 d'octubre.


 
next