Diari La Veu del País Valencià
EU demana fets i no paraules i exigeix la derogació del copagament farmacèutic als discapacitats
RedactaVeu / País Valencià

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, va recordar ahir al conseller de Sanitat, Manuel Llombart, que la desconvocatòria de la vaga de fam de Dolors Carrasquilla, “ha de vindre acompanyada de fets, i no simplement de bones paraules”. La voluntat de Llombart “sols es veurà si en la pròxima reunió del Consell, es retira l’escandalós ‘medicamentàs’ que sols es dóna al nostre territori i que per la porta del darrere, a través de la Llei d’Acompanyament als pressupostos, va eliminar un dret bàsic fonamentat en l’estatut del discapacitat”, ha recordat la parlamentària.

López Barceló ha subratllat que la lluita que ha mantingut Carrasquilla durant 24 dies de vaga de fam no ha finalitzat, “sols ha quedat en suspens, perquè l’acampada sí que continua”.

L’única acció que pot posar fi a aquesta reivindicació serà la derogació del copagament farmacèutic a les persones amb discapacitat, així com la restitució dels drets perduts per Dolors Carrasquilla al seu grau d’invalidesa. La solució definitiva ve a través d’una vertadera acció de voluntat política per part del Consell, pressionant a l’Institut Nacional de la Seguretat Social”.

Esquerra Unida ha qualificat en reiterades ocasions aquest copagament com un “atac als drets de les persones amb discapacitat. És una acció vil, insolidària i inhumana, perquè en molts casos els discapacitats no podran fer-se càrrec de pagar-se els medicaments i veuran perillar els seus tractaments. És una agressió molt dura per al sector, el qual, recordem, pateix retallades per tots els costats”, ha manifestat López Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa