Felipe VI és rebut al País Valencià amb un càntic contra els Borbons. Vídeo

Un grup de dolçainers i tabaleters van rebre ahir el monarca espanyol a la seua arribada a la Llotja de València interpretant el ‘Cant dels Maulets’, un cant antiborbònic
3 octubre 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

‘El cant dels Maulets’, una cançó que parla de la guerra de successió que van disputar austriacistes contra borbons, va ser la melodia que li van dedicar un grup de dolçainers i tabalers al Monarca espanyol Felipe VI a la seua arribada a la Llotja de València. El rei d'Espanya va visitar el cap i Casal amb motiu de la distinció dels premis Rei Jaume I.

La cançó, interpretada per Al Tall -i Obrint Pas-, és un cant contra els borbons i, especialment, contra Felip de Borbó, en aquest cas Felipe V. Les càmeres de TV3 han recollit imatges del moment.

El Rei Felipe VI va visitar aquest divendres València amb motiu dels Premis Jaume I. Durant la seua intervenció en la cerimònia de lliurament dels guardons, en la qual va alternar el castellà amb el valencià i precisament va usar aquesta última llengua per a destacar que la terra valenciana representa amb “generositat” “l’esperit innovador, inquiet i emprenedor” en l'àmbit cultural i també en l'àmbit científic "com bé mostren estes distincions”.

El Rei va arribar a les 17.30 a la Llotja de València, on va ser rebut per una comitiva encapçalada, entre d'altres, pel president de la Generalitat, Ximo Puig; el ministre de Sanitat espanyol, Alfonso Alonso; el delegat del Govern Juan Carlos Moragues; l'alcalde de València, Joan Ribó; i el president executiu dels Premis Rei Jaume I, Santiago Grisolía.
 

Canyot

 

Retrat de Felipe V de cap per avall en Xàtiva.

Aquesta és la lletra de la cançó:
«Eixiu tots de casa que la festa bull,
feu dolços de nata i coques de brull,
polimenteu fustes i emblanquineu murs
perquè Carles d´Àustria ha jurat els Furs.
Enrameu de murta places i carrers,
abastiu de piules xavals i xiquets,
aclariu la gola amb vi i moscatell,
que no hi ha qui pare el pas dels maulets.
Vine Pilareta que et pegue un sacsó,
els peixos en l´aigua i els amos al clot,
i si no l´empara el Nostre Senyor,
tallarem la cua a Felip de Borbó.
Si l´oratge es gira en mal dels maulets
vindran altres dies que bufe bon vent.
Quan més curt ens lliguen més perill tindran.
Passeu-me la bota i seguiu tocant.»
 
 

 
next