Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València patrocina el nou disc i la gira de Pep Botifarra i Pau Chàfer
RedactaVeu / València

El músic valencià, Pep Gimeno Botifarra li ha posat veu a la nova Diputació de València hui en la presentació del seu últim treball A un home que ve del poble, ningú fa baixar la cara. A la presentació, el president Jorge Rodríguez ha anunciat que entre els projectes que la nova Diputació de València ha previst iniciar, dins del programa musical conegut fins ara com ‘Sona la dipu’, destaca el patrocini d’aquest nou disc i de la gira per 15 localitats valencianes del ‘cantaor’ de Xàtiva, Pep Gimeno Botifarra. A més, el disc també serà repartit en tots els col·legis i instituts valencians.

Segons ha declarat Rodríguez, “impulsar el disc i la gira de Pep Botifarra, acompanyat en aquesta ocasió per Pau Cháfer, és quasi una obligació moral perquè hem estat instal·lats en l’anormalitat cultural durant massa temps”. Arran d’això ha afegit que “hem vist tots aquests anys com les institucions públiques han estat discriminant els nostres músics i artistes en una actitud absolutament allunyada dels interessos dels valencians”, ha remarcat Jorge Rodríguez.

La Diputació apostarà per la diversitat de músiques

La nova Diputació de València “aposta per la diversitat, la pluralitat i el respecte, volem una oferta per a tots els públics i sensibilitats musicals perquè és necessari garantir el dret a escoltar música també en valencià, en castellà o en anglès…”, ha manifestat el president Jorge Rodríguez.

Per la seua banda, la diputada de Joventut, Isabel García, ha qualificat Botifarra de “fenomen de la música tradicional valenciana, que, pel seu caràcter i la seua defensa de les tradicions, s’ha convertit en un dels cantaors amb més carisma de la música de la nostra terra”.

Pep Gimeno “Botifarra” amb el President de la Diputació, Jorge Rodríguez

Considerat mestre dels fandangos i “cantaor de carrer”, com s’autodefineix Pep Gimeno, l’artista xativí ha aconseguit arribar no solament als més majors, sinó també als joves amb els quals ha sembrat, així, una terra que mira al futur”, ha assenyalat Isabel García.

Botifarra ha assegurat que “no sóc home de paraules” i ha interpretat dues peces del nou treball, Havanera del peix enamorat i l’Ú d’Antella, acompanyat per Pau Chàfer i Òscar Vila.

Un nou disc de fusió de jazz, pop i folk

Com ja va qualificar La Veu fa uns dies en informar de la presentació d’aquest treball, A un home que ve del poble, ningú fa baixar la cara presenta Botifarra amb Pau Chàfer en un nou registre, fusió de jazz, pop i folk, acompanyat de la banda de músics composta per Tobal Rentero, Òscar Vila, Edu Olmedo, Miquel Pérez i Vicent Chàfer.

El disc, però, també és un retrobament entre Pau Chàfer (fill de Vicent Chàfer) i Pep Botifarra els quals engeguen aquest nou projecte que reprèn cançons de Sarau, inclou temes tradicionals com a Sant Rorro o la Masurca de l’agredolç i altres cançons més contemporànies com El tio Canya (Al Tall) i Havanera del peix enamorat (Eliseo Parra).

Comparteix

Icona de pantalla completa