Diari La Veu del País Valencià
Albinyana, Micó i Cerdà presenten l’exposició ‘El valencianisme republicà’ a Faura
RedactaVeu / Faura

El proper dimecres 7 d’octubre a les 19:30h al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Faura se celebrarà la presentació de l’exposició ‘El Valencianisme Republicà 1837-1977’ de la Fundació Josep Irla. En L’acte polític participarà Josep-Lluís Albinyana, president del Consell Preautonòmic del País Valencià, Àgueda Micó, secretària d’organització del Bloc Nacionalista Valencià i Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià. L’esdeveniment està organitzar per Junts per Faura, coalició d’Esquerra Republicana i Compromís que actualment té dos regidors al consistori.

L’exposició ‘El valencianisme republicà’ és producte del conjunt d’idees, llibres, publicacions, entitats, iniciatives, fets i personatges que, des de mitjan segle XIX, reivindiquen els trets nacionals del poble valencià i la seua vinculació amb la resta de terres de llengua catalana, i van lligant progressivament el seu futur en llibertat a un projecte democràtic de renovació cultural, cívica i política d’arrels republicanes. La mostra narra, doncs, la història del valencianisme republicà que és la crònica del lent despertar d’un poble silenciat, de la lluita per la recuperació lingüística, cultural i nacional del País Valencià. D’una lluita conduïda a través de l’acció cultural, cívica i política.

L’exposició ha estat exhibida ja en poblacions com València, Alcoi, Algemesí, Castelló, Benicarló, Elx, Gandia, Vinaròs o Sueca i es podrà visitar del 5 al 12 d’octubre de 17 a 19 hores al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Faura.

Comparteix

Icona de pantalla completa