Google considera el català una de les 10 llengües més actives del món

Representants de l'empresa ressalten l'alt nivell de presència de l'idioma en relació al seu nombre de parlants, 10 milions, i expliquen les diferències de rànquing entre les que tenen una activitat més enllà de les seues fronteres i les que no
10 octubre 2015 01:00h
Google haurà d'esborrar de les seues llistes de resultats les informacions dels ciutadans que els ho demanen expressament.
Àlvar Llobet (directe.cat) / Reus

Els delegats de l'empresa americana han remarcat l'alt nivell de presència del català en relació al seu nombre de parlants, 10 milions de persones, i han explicat les diferències de rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seues fronteres territorials i aquelles que només tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial.

Així mateix, els representants de Google també han fet notar que en una empresa global com aquesta la gestió del multilingüisme és un fet connatural de l'organització i és normal estar envoltat de persones que parlen diversos idiomes.

Segons que explica Josep M. Canyelles al seu blogResponsabilitat Global, 'entre les dades curioses que s'han aportat, el representant de l'empresa Google, Luis Collado (director de Google Books i Google News a Espanya i Portugal) ha destacat que el català se situa dins el rànquing de presència de les llengües occidentals/internacionals entre els números 10 a 15. La posició està dins un rang perquè és variable en el temps però no cal dir que és un nivell de presència enorme en relació amb el nombre de 10 milions de parlants. Cal dir que Google diferencia en aquest rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seues fronteres territorials i aquelles que solament tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial. En aquest sentit, el català forma part del rànquing de les llengües internacionals'.
 


next