Ribó resta importància a les amenaces feixistes contra ell

“Açò passa tots els anys i és un tema menor”, diu l’alcalde de València, qui defensa que la majoria de valencians aposten per la concòrdia després de les pintades feixistes aparegudes al llit nou del Túria i a les amenaces rebudes des d’una web
7 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / EP / València

El primer regidor del cap i Casal, Joan Ribó, ha incidit que aquestes amenaces apareixen d'una forma "sistemàtica" i no són "l'element fonamental" ja que ha recalcat que "la immensa majoria dels valencians aposten per un 9 d'Octubre de concòrdia, de festa i reivindicació". "Açò és marginal i no cal donar-li major importància", ha assenyalat el primer edil de la ciutat.
 

Al seu entendre, açò passa “tots els anys” i és “una cosa menor” que no creu que tinga major importància. Així, ha indicat que ha denunciat aquesta situació perquè està "obligat per llei" a comunicar a les autoritats quan veu un presumpte delicte. "Açò és el que he fet però amb absoluta normalitat i sense donar-li major importància".

"Sempre hi ha grups minoritaris amb voluntat de produir una alteració però jo crec que és menor", ha subratllat per a incidir que el nou d'octubre és "una festa per a reivindicar les nostres arrels, és una festa participativa i una reivindicació cap al govern de l'Estat quant a finançament i inversions".

De fet, ha comentat que no hi augmentarà la seguretat ni tampoc la seua personal perquè no considera que hi haja "cap element significatiu de major inseguretat" perquè "són grups minoritaris que cal considerar-los com a tal".

Triple vessant del 9 d’Octubre

Ribó ha indicat que enguany, la festivitat del 9 d'Octubre té un triple vessant: un de reivindicació històrica de la llengua, cultura i Senyera del País Valencià; un altre vessant lúdic i de festa i un altre reivindicatiu de finançament i inversions “no millors que cap altre, però tampoc pitjors”. Així, ha recalcat que no demanen “res més” que estar en la mitjana estatal com qualsevol altre espanyol. “Aquesta és la nostra visió del nou d'octubre”, ha remarcat.


next