El Parlament balear deroga definitivament la Llei de símbols

Amb els vots de la majoria de la cambra a excepció del PP


Racó Català.

La llei que prohibia l'exhibició de banderes quadribarrades i llaços verds en edificis públics ja és història. El ple del Parlament balear deroga definitivament la Llei de símbols amb els vots de la majoria de la cambra a excepció del PP. No tots els representants populars estaven d'acord amb la llei i fins i tot alguns d'ells pensaven abstenir-se a la votació. Així que, per tal de no mostrar la divisió del partit, l'acord entre els diputats fou aixecar-se i marxar de l'hemicicle en el moment de la votació. 

El dia abans de la votació el PP va llançar una proposta d'última hora per consensuar alguns canvis a la Llei. Ningú va fer costat a la proposta del PP i la idea de consens fou la de derogar una Llei "contra la llibertat d'expressió" i no entrar a tractar una qüestió de defensa de símbols.

La derogació va tenir els vots a favor del PSIB, MÉS, Podem i PI i l'abstenció de Ciutadans. La votació va acabar amb una eixordador aplaudiment d'entitats que van protagonitzar les mobilitzacions contra la política lingüística i educativa de Bauzá. 

La presidenta del govern, Francina Armengol, ha estat contundent i ha afirmat: "avui ha mort un símbol de la prepotència i la imposició". La imatge del dia l'ha protagonitzada la mateixa presidenta una estona després a les portes del Parlament junt amb el vicepresident, Biel Barceló i el líder de Podem, Alberto Jarabo, ballant i celebrant la derogació de la Llei de símbols. Ho ha recollit aquest vídeo d'Ona Mediterrania.
 
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat