Fran Ferri: “Intersindical ha d’estar en l’acord pel finançament just”

Reacció del síndic de Compromís després de l’anunci del sindicat de no acudir als actes institucionals del 9 d’Octubre per la seua exclusió per subscriure el manifest per un finançament just i pel reconeixement del deute històric
8 octubre 2015 01:00h
Fran Ferri (Compromís).
L. Part / València
 
“La seua presència –continua afirmant el síndic de Compromís les Corts en el comunicat fet públic aquest dijous 8 d’octubre- és important perquè representa la veu d’una part de la nostra societat que té molt a dir en qüestions de finançament per als valencians i valencianes”.

“Donar cabuda a tots, incloent els sindicats”

“És important que després de l'esforç del consens polític, s'enfortisca l'acord social donant cabuda a tota la societat valenciana amb la seua pluralitat, incloent els sindicats, l’empresariat, la societat civil, els moviments socials o municipis”, continua Ferri, qui conclou defensant que “en la reclamació a l’Estat espanyol d’un finançament just per a la nostra terra hem de sumar esforços i veus. I en aquest camí sabem que Intersindical és un dels companys de viatge”.

Cal recordar que Intersindical Valenciana va anunciar aquest dimecres que no assistiria als actes institucionals del 9 d’Octubre en haver estat exclòs del manifest per un finançament just. El sindicat considerava aquesta “marginació” com a “inqualificable” i assegurava que aquesta exclusió anava “en detriment del País, de les valencianes i valencians i a favor del ‘bisindicalisme institucionalitzat’”.
 
Des del Sindicat es lamentava també que un govern  progressista o partits polítics que defensen la rebaixa de les tanques electorals “marginaren” entitats valencianes “que han treballat de valent per acabar amb la discriminació” de les valencianes i valencians.

La incògnita ara és si Intersindical anirà finalment o no als actes institucionals de la Diada del País Valencià després de les declaracions del síndic de Compromís, aspecte que, en el moment de redactar aquesta informació, es desconeix. 
 
 
 

 
next