Diari La Veu del País Valencià
Camps i Cotino hauran de declarar en la comissió d’investigació del metro de València
ACN / València

Així ho han donat a conèixer, PSPV, Compromís, Podem i C’s en roda de premsa conjunta . Aquests quatre grups sol·liciten 70 compareixences entre les quals també hi ha la de l’exconseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores o l’exvicepresident Víctor Campos. Així mateix, demanen que compareguen responsables de RTVV per explicar la cobertura informativa dels mitjans públics.

Durant la roda de premsa conjunta, la diputada socialista, Ana Barceló, ha assenyalat que seran 70 els compareixents, el que inclou informació sobre si abans del mateix els serveis públics que han de garantir la seguretat van complir, com es va gestionar el moment de l’accident, després i com es va tractar la notícia en els diferents mitjans de comunicació .

Barceló ha apuntat que les primeres persones a comparèixer seran quatre portaveus de la primera comissió del metro a 2006 “perquè no podem partir sense saber realment què va passar en aquella comissió, posada en entredit sobretot a la llum de nous esdeveniments i nova documentació que ha anat sortint “.

De la mateixa manera, ha assenyalat que passaran per aquesta comissió totes aquelles persones que ostentaven alguna responsabilitat en prevenció o manteniment, així com tots aquells que, d’una manera o una altra van intervenir en el succés, com són metges, bombers, personal de FGV, entre d’altres.

Així mateix, s’ha sol·licitat la compareixença de tots aquells càrrecs polítics que ostentaven responsabilitats en aquell moment, com són l’exvicepresident Víctor Campos, l’exconseller Juan Gabriel Cotino, l’expresident Francisco Camps o l’exconseller Mario Flores, així com a les víctimes “perquè és imprescindible saber com van viure aquells moments i quina va ser la resposta que van obtenir per part de l’administració ” i als mitjans de comunicació públics.

En aquest sentit, s’ha sol·licitat la compareixença dels responsables de RTVV, Lola Johnson, Pedro García i l’exdirector dels informatius de RTVV, així com a algun dels treballadors de l’ens o de FGV.

Per la seua banda, la portaveu de Podem, Fabiola Meco, ha assegurat que “tots els que estem en aquesta taula compartim el mateix sentiment i el compromís assumit amb les víctimes, de manera que hem decidit treballar en aquesta comissió per esbrinar la veritat i per reparar el que es va fer en aquella comissió nefasta “.

De la mateixa manera, des de Compromís, Isaura Navarro, ha apuntat que, entre altres qüestions, “volem que les compareixences seguisquen un mecanisme de pregunta-resposta perquè els que compareguen ens contesten, i no com va passar en l’anterior comissió”.

El PP s’hi sent “exclòs”

El portaveu del PP a la comissió d’investigació del metro de les Corts, Alfredo Castelló, ha acusat la resta de grups d’excloure “de manera sectària” el grup popular, ” per crear una espècie de subcomissió dins de la comissió “.

Per a Castelló, “hui s’ha fet la primera foto dels quatre grups que donen suport al Consell, s’ha visualitzat la complicitat amb què treballen junts el tripartit i Ciutadans. És lamentable que es carreguen d’aquesta manera el parlamentarisme “.

Alfredo Castelló ha anunciat que el Grup Popular no vetarà cap petició de compareixença, “de la mateixa manera que esperem que no veten les nostres”. La proposta de pla de treball presentada pel PP recull la sol·licitud de documentació dels treballs realitzats per l’anterior comissió d’investigació en especial tota la documentació aportada, còpia de totes les actuacions de les diligències prèvies del jutjat d’instrucció número 21 de València , i “tota aquella documentació o informe rellevant que estiga en poder de FGV” i que no haguera adjuntat ni al jutjat en la instrucció ni en l’anterior comissió d’investigació.

Comparteix

Icona de pantalla completa