Diari La Veu del País Valencià
El veïns d’Ontinyent, més segurs amb les targetes gratuïtes del sistema LANDIS
RedactaVeu / Ontinyent

Més de 300 veïns i veïnes d’Ontinyent ja han arreplegat les noves targetes del sistema LANDIS, el nou sistema d’alarmes que permetrà als serveis d’urgències de la ciutat localitzar ràpidament els llocs on siguen requerits, inclús els disseminats.

Les noves targetes identificatives es poden arreplegar des del passat dilluns 25 de març a les dependències d’Infopolicia (Plaça Major, 1, enfront l’Ajuntament), on els interessats poden accedir-hi de manera totalment gratuïta i molt fàcilment. Sols cal presentar-se amb l’últim rebut de l’IBI de l’immoble i el DNI, i emplenar una instància que també es pot descarregar en la web municipal ontinyent.es.

LANDIS és un sistema dissenyat per l’Institut Cartogràfic Valencià i pioner al País Valencià que permetrà que des del centre de comandament de la Policia Local es localitzen les emergències i es controle la ubicació dels vehicles per assignar el lloc més prop a la incidència. Els vehicles disposen d’una Unitat de Control Remot amb la qual es comuniquen amb la central, generant així, les rutes òptimes per guiar el conductor del vehicle fins a l’origen de l’emergència, un ús que es farà extensiu a la Guàrdia Civil, els bombers i les ambulàncies.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que LANDIS “suposarà una millora substancial en la seguretat ciutadana a Ontinyent, i principalment al disseminat, que és una àrea dificultosa per atendre emergències per les seues característiques”.

El repartiment d’aquestes targetes identificatives “donaran als nostres ciutadans major quota de seguretat. Era una qüestió bàsica i un dels reptes que s’havia marcat el govern d’Ontinyent, que ara donem resposta complint els terminis que s’havien fixatʺ, concloïa Jorge Rodríguez.

Comparteix

Icona de pantalla completa