Diari La Veu del País Valencià
El PP diu que ‘no hi ha demanda’ d’exhumar víctimes de la dictadura

Racó Català.

El Partit Popular ha tornat a fer cas omís de les demandes de recuperació de la Memòria Històrica. I és que aquesta setmana ha rebutjat les quatre esmenes del PSOE a la Comissió de Pressupostos del Senat per donar finançament a les exhumacions dels represaliats del franquisme. El senador popular, José Joaquín Peñarrubia ha assegurat que “no hi ha demanda” per les exhumacions “ni més fosses per descobrir” i ha afegit amb sorna: “Excepte en el cas que es capfiquin a buscar Federico García Lorca als quatre punts cardinals d’Espanya”.

“Això és ‘cansino’ i segueix sent pesat”. D’aquesta manera Peñarrubia ha acusat els socialistes de la cambra, a qui també ha criticat les ajudes concedides per a la recuperació de la dignitat de les víctimes.

L’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) ha criticat el senador popular per la seva “enorme incultura en qüestió de drets humans” i per “insultar les víctimes del franquisme”. L’ARMH considera que aquest fet “és gairebé com negar que hi havia camps de concentració a Alemanya” i que els cossos de víctimes “són persones que sabem on poden estar” i que si tinguessin recursos es podrien buscar.

Comparteix

Icona de pantalla completa