Campanya contra els desnonaments il·legals que no compleixen la llei de la UE

La PAH registra desenes d'escrits en els jutjats
4 abril 2013 01:00h
EFE / Europa Press / València
 
Aquests escrits, segons ha explicat José Luis González, un dels portaveus de la PAH, tenen com a referència la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que estableix que l'actual procediment d'execució "és il·legal" per no complir la normativa europea de defensa del consumidor.
 
La resolució judicial, segons González, estableix que el consumidor té dret a què un jutge determine en el mateix procediment, i abans que el desnonen, si ha sigut víctima de ʹclàusules abusivesʹ, la qual cosa implicaria una paralització dels procediments d'execució hipotecària.
 
Des de la plataforma han advertit que durant els pròxims 15 dies es mantindran molt actius davant la proximitat del posicionament final dels partits polítics davant la iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per la PAH que demana que es reconega la dació en pagament. "Convocarem mobilitzacions de gom a gom per a intentar que s'arrepleguen els aspectes fonamentals de la ILP", ha afirmat González, qui ha advertit que lluitaran fins a "l'últim moment" per aconseguir que s'aplique la dació en pagament, ja que el contrari suposa "una vulneració dels drets humans".
 
La Fiscalia a València reforça amb la sentència de la UE la seua proposta que els jutges anul·len clàusules abusives

 
La Fiscalia Provincial de València reforçarà amb la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), relatiu als desnonaments, la seua proposta que els jutges d'Instància actuen d'ofici per anul·lar les clàusules abusives en procediments hipotecaris -relatives, per exemple, a la 'clàusula sòl' o als elevats interessos de demora- i reformular els contractes subscrits entre els bancs i els clients.
 
 
Així ho ha posat de manifest el fiscal coordinador de la Secció Social, Contenciós Administratiu i Mercantil de la Fiscalia de València, Manuel Campoy, en ser preguntat per aquest assumpte, després que membres de la Plataforma d'Afectats per Hipoteques (PAH) lliuraren aquest dijous al Deganat un model de sol·licitud de nul·litat de les actuacions en procediments hipotecaris.
 
next