Diari La Veu del País Valencià
Cristóbal Soler i Hilari Garcia s’uneixen per a dirigir el Concert d’Obertura de la UV

RedactaVeu / València

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, recorda per a l’ocasió que al llarg d’aquestes dues dècades, l’Orquestra ha realitzat “més de 200 concerts, hi ha hagut premis internacionals i enregistraments, i, en definitiva, s’ha teixit una llarga relació de passió i amor amb la música que s’ha consolidat gràcies a un treball constant i fructífer”.
La interpretació de més de 250 obres del repertori simfònic universal, amb una dedicació especial a la música valenciana mitjançant la recuperació de peces tradicionals i l’estrena de compositors contemporanis, posa de manifest la trajectòria creixent d’aquesta agrupació musical.
El Concert d’Obertura, el marc de la commemoració del vintè aniversari de l’Orquestra, oferirà d’entrada a l’espectador la ‘Marxa burlesca’ del mestre Manuel Palau (1893-1967), “un dels compositors valencians més importants de la primera meitat del segle XX”, afirma Vicente Galbis, professor de la Universitat de València, per a qui aquesta peça “constitueix tota una demostració de saviesa quant a l’orquestració i, sobretot, a l’hora d’aconseguir un efecte adequat en el públic”.
La primera part del programa es tancarà amb el ‘Concert per a set instruments de vent, timbals i cordes’, del compositor suís Frank Martin (1890-1974).
Els solistes que interpretaran el ‘Concert’ de Martin són huit antics membres de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat que ara ocupen places destacades en orquestres professionals d’Espanya: David López (flauta), de l’Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia; Pau Rodríguez (oboè), oboè solista de l’Orquesta de Córdoba; Eduardo Raimundo (clarinet), membre de l’Orquesta Nacional de España; Àlber Català (fagot), de l’Orquesta Sinfónica de Madrid; Jesús Sánchez (trompa), de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana; Carlos Megías (trompeta), de l’Orquestra Simfònica del Vallès; Emili Bayarri (trombó), de la Banda Municipal de Barcelona; i Francisco Inglés (timbals), de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.
Aquesta primera part serà interpretada sota la direcció de Cristóbal Soler, fundador de l’Orquestra. La segona part, dirigida per Hilari Garcia, director titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des de l’any 2011, estarà dedicada al rus Dmitri Xostakóvitx (1906-1975), compositor d’una de les obres simfòniques més populars i famoses del segle XX: la ‘Simfonia núm. 5 en re menor, opus 47’, estrenada l’any 1937 amb motiu del vinté aniversari de l’Estat soviètic, que simbolitza la lluita pels alts ideals, creada en sintonia amb el règim.
Programa del concert: http://links.uv.es/lJ8ZZX8

Comparteix

Icona de pantalla completa