Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia viu la millor Fira Gastronòmica des de 2007
RedactaVeu / L’Alcúdia.

Ahir al matí, a moltes parades ja no es podia comprar tot el que es volia, dels productes més demandats s’havien esgotat les existències, segons els organitzadors de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia.

De fet, hi ha carnisser que ha hagut d’embotir gènere per poder oferir-lo, les bodegues han hagut de reposar ampolles per tenir-ne i a les casetes que venen de fora del País Valencià – com ara les Illes Balears o Cantàbria- no estaven segurs de poder acabar el dia.

“Els expositors manifesten la seua alegria per l’increment de les vendes i l’ambient general de consum i ens feliciten per haver aguantat els anys de transició de la crisi- comenta Lluís Ribera, president de l’Associació Fira Gastronòmica- . L’any passat ja va remuntar un poc, i enguany ha sigut espectacular”. Segons el president, a poc que s’ha notat la recuperació de l’economia, immediatament ha repercutit sobre la Fira, tot lligat al pont ‘tan favorable’ per la quantitat de festius.

Segons l’organització, és “molt difícil aventurar un nombre de visites”, com que hi ha moltes possibles entrades i eixides al parc, qualsevol número es pura especulació, “però sí podem dir que la fira ocupa un espai de 20.000 m2 i tots els dies ha hagut un trànsit de públic constant i unes hores – les més properes al dinar i al sopar- que estava ple de gom a gom”.

Vist el resultat d’enguany, la única cosa negativa de la qual es pot parlar és de la falta de suport institucional a nivell provincial i autonòmic que té aquest esdeveniment gastronòmic, que enguany ha fet l’edició número 21.

Segons Lluís Ribera, “abans sí que rebíem alguna ajuda de Conselleria o Diputació, però des de 2011 que no posen ni un euro, hem passat el més fort de la crisi sense tenir el més mínim suport. L’única institució que ens tira una mà és l’Ajuntament de l’Alcúdia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa