Diari La Veu del País Valencià
Aspencat, Sidonie i Eugeni Alemany, en el Festival de Benvinguda de la UV
RedactaVeu / València

Transcorreguts els primers dies del nou curs acadèmic, la Universitat de València posa en marxa una nova edició del Festival de Benvinguda amb un ampli ventall d’activitats culturals per celebrar el començament del curs i apropar les propostes culturals a l’estudiantat i a la comunitat universitària, així com a la societat valenciana.

Concerts al Rector Peset, al Jardí Botànic, i a les sales Noise i El Loco

La música és un dels eixos principals del Festival que es concreta en diverses propostes i diferents espais. El primer concert se celebra al Col·legi Major Rector Peset, hui dimarts 13 d’octubre, amb el cantaor David Lagos, premi Lámpara Minera 2014, acompanyat d’Alfredo Lagos a la guitarra.

Aquest any són tres els ‘Concerts de Benvinguda’, que se celebren tres dijous consecutius a les 22:30 hores a la Sala Noise de València. Comencen dijous 15 d’octubre amb els valencians ‘ASPENCAT’ i la cantant francoxilena Ana Tijoux. El 22 d’octubre, actuaran ‘SIDONIE’ i dos dels grups seleccionats de la ‘Borsa Pop Rock de la Universitat de València’: ‘Dusty Shoes’ i ‘Best on the road’. El 29 d’octubre, el rock de LEÓN BENAVENTE junt a ‘Flipping Colors’ tancaran els concerts a la Noise.

Després de l’èxit de l’any passat, aquesta edició continua, a les 20:30 hores, amb la ‘Benvinguda al Botànic’, concerts acústics que tenen lloc al mateix interior del jardí en una atmosfera única i agradable. Maria Rodés obrirà aquest cicle divendres 16 d’octubre, continuarà amb El Cifu divendres 23 i finalitzarà amb la cantautora Anni B Sweet divendres 30 d’octubre.

Quatre grups més, seleccionats de la ‘Borsa Pop Rock de la Universitat’, participaran en dos concerts. El primer, dijous 22 d’octubre, a la sala Buddha Chic d’Ontinyent, amb ‘L’home brut’ + ‘Kaoba’ en acústic. Tancarà el Festival a València el concert de ‘Kai Mars’ i ‘Incompetencia’ junt amb el grup convidat ‘Badlands’, que se celebrarà dijous 5 de novembre, a les 22 hores, a la sala El Loco.

Art Públic i Teatre Universitari

El Festival de Benvinguda integra també la ‘XVIII Mostra d’Art Públic per a Joves Creadors’, amb huit intervencions seleccionades que seran visitables del 19 al 23 d’octubre als diferents espais del Campus dels Tarongers. La Mostra serà inaugurada dilluns 19 d’octubre, amb la conferència ‘Procesos dialógicos y prácticas colaborativas entre arte y comunidad’, a càrrec de Nuria Enguita Mayo.

Del 19 al 30 d’octubre, tindrà lloc a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau la ‘XX Mostra de Teatre Universitari’, organitzada per l’Aula de Teatre de la Universitat de València, que comptarà amb la participació dels següents grups de teatre: Aula de Teatre Carles Pons (Universitat Jaume I de Castelló), Colectivo teatral Filoeduca (Universitat de València), Teada produccions, Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant, Roses negres (grup de teatre de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València), Aula de Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Assaig (Grup de Teatre de la Universitat de València) que celebra el seu 25 aniversari de trajectòria teatral universitària.

Festival de Benvinguda al Campus d’Ontinyent

El campus i la ciutat d’Ontinyent gaudiran, com cada any, d’una programació específica. BORJA PENALBA, amb les seues ‘Cançons de fer camí’, actuarà al mateix campus dimecres 21 d’octubre. Eixa vesprada ho farà també al Centre Cultural Caixa Ontinyent el quintet de metall de joves músics valencians ‘Djamm Brass Quintet’. L’actuació teatral arribarà de la mà d’EUGENI ALEMANY amb ‘En persona guanye’, dimarts 20 al Teatre Echegaray. Així mateix, al llarg de la setmana, es realitzaran diverses conferències, una partida de pilota valenciana i s’inauguraran dues exposicions: ‘Memòria i Patrimoni Viu’, i ‘Diverses. Històries de dones’.

Pobresa Zero i Solidaritat amb el poble de Síria

Com en edicions anteriors, la Universitat de València dóna suport a Pobresa Zero amb la recaptació econòmica dels concerts i amb la col·laboració institucional en activitats de sensibilització, així com en el marc de la celebració del 17 d’octubre, Dia mundial per l’eradicació de la Pobresa. En els primers dies de novembre se celebrarà, a més, una jornada de reflexió i solidaritat amb el poble de Síria amb la participació d’ONGD i d’experts universitaris en Drets Humans.

El Festival de Benvinguda està coordinat des de la Delegació per a Estudiants de la Universitat de València mitjançant el SeDI (Servei d’Informació i Dinamització) i compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat (Aula de Cinema, Aula de Música i Aula de Teatre), el Col·legi Major Rector Peset, el Jardí Botànic de la Universitat de València, el Patronat d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, el Servei de Política Lingüística, l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació Universitària Vall d’Albaida.

Comparteix

Icona de pantalla completa