Diari La Veu del País Valencià
El professor Javier de Lucas, premi LiberPress de Cinema

RedactaVeu / València.

El professor de la Universitat de València Javier de Lucas ha obtingut el premi Liberpress de Cinema, que atorga la Diputació de Girona. Javier de Lucas, que ha sigut definit pel president de l’associació LiberPress, Carles McCragh, com “un teòric especialitzat en l’estudi del cinema des de la perspectiva dels drets humans, la immigració i la xenofòbia”, és catedràtic de filosofia del dret, moral i política de la Universitat de València i fundador de l’Institut de Drets Humans.
Javier de Lucas, que va rebre el premi de mans del president del Consell de l’Advocacia de Catalunya, Abel Pié, ha publicat recentment el llibre Mediterrani: el naufragi d’Europa (editorial Tirant). També és columnista de La Veu.
Els premis LiberPress, que reconeixen a persones i a entitats per a donar a conèixer i promocionar la cultura de la solidaritat, han guardonat també la revista Charlie Hebdo, per tota la seua trajectòria, l’escriptor Petros Márkaris, la Fundació Rosa Oriol que encapçala sor Lucía Caram, i l’agència de l’ONU per als refugiats ACNUR. Els guardons també han reconegut l’artista Titouan Lamazou i l’activista Carlos Drews. El premi Memorial s’ha destinat a recordar dos fets històrics, els bombardejos de Sarajevo i la matança de Srebenica.

Comparteix

Icona de pantalla completa