Diari La Veu del País Valencià
Russafa acollirà al maig el primer Festival València Negra
Europa Press / València

Així, en la programació del certamen tindran cabuda la música, les xerrades, les arts escèniques, la gastronomia, la fotografia i el cinema. Tot un programa d’activitats entorn d’un gènere que, lluny d’apagar-se, cada any capta més adeptes. Personatges foscos, passió continguda, intriga i frases llegendàries han creat des de les primeres dècades del segle XX una estètica que segueix viva i s’estén en diverses manifestacions artístiques.

Com a seu d’aquesta iniciativa, pel teatre del centre cultural del barri de Russafa passaran projeccions de grans pel·lícules, concerts, lectures dramatitzades, teatre per a xiquets i conferències de destacats autors vinculats al gènere negre.

A més, maig serà ʹel mes dels festivalsʹ a la Sala Russafa, ja que l’espai acollirà també la segona edició de dues iniciatives pròpies, Russafa en Dansa i el Festival de Tallers de Teatre Clàssic. D’aquesta manera, la segona i tercera setmana de maig, l’escenari acollirà la segona convocatòria del Festival Russafa en Dansa, que enguany integrarà quatre propostes molt diferents de creadors de diversos punts de l’Estat espanyol i Europa.

Com a extensió de Dansa València, el certamen acollirà l’estrena al País Valencià de Deslocalizados, un programa que reuneix els treballs de tres joves i destacats coreògrafs europeus. També destaca l’estrena absoluta d’Historia de un soldado, una peça dirigida pel coreògraf, ballarí i professor Toni Aparisi.

Pel que fa al Festival de Tallers, arrancarà amb la proposta de la companyia El Corral de l’Olivera, especialitzada en teatre clàssic, que recupera una de les peces capitals del dramaturg Guillem de Castro, Los malcasados de Valencia.

Per a completar l’agenda de maig, la sala brindarà un programa musical que inclourà les actuacions de Sr. Mostaza i Senior i el Cor Brutal, que presentarà el seu últim disc, València, Califòrnia.

Comparteix

Icona de pantalla completa