Diari La Veu del País Valencià
Jordi Borràs: ‘No confie gens que la Fiscalia actue d’ofici contra els ultres’
Hemos visto por ahí a esa rata, Jordi Borrás. Os pido a todos de darle una buena hostia y que se vaya’. Amb aquestes paraules es referia ahir Pedro Chaparro, vicepresident del partit ultradretà Democràcia Nacional, a un dels fotoperiodistes especialitzats en extrema dreta al nostre país. No va ser l’única amenaça que va rebre ahir Jordi Borràs. Josep Alsina, soci fundador de Societat Civil Catalana i vicepresident de l’entitat ultra Somatemps, també va senyalar-lo, juntament amb altres dos professionals, com a ‘periodistes tòxics’ a qui calia vigilar.

Jordi Borràs, que ahir cobria professionalment la manifestació ultra de Montjuïc, va haver de renunciar a continuar la seua feina quan Chaparro va identificar-lo i els manifestants van tensionar-se davant la seua presència, com ha explicat el fotoperiodista aquest matí a TV3. Borràs, que fa anys que documenta els tentacles de l’extrema dreta al nostre país, ja ha dit que presentarà denúncia: “És la meua obligació i ho faré”, ha dit en dues entrevistes que ha concedit a RAC1 i Catalunya Ràdio.

Jordi Borràs. Foto: Racó Català.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils, entitat a la qual pertany Borràs, va demanar ahir a la Fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació que actue d’ofici. El fotoperiodista ha dit que ho veu necessari però que no confia que siga així. “Tinc els meus dubtes que la Fiscalia actue d’ofici en el meu cas. El 2013 ja vaig denunciar amenaces de mort greus i allò es va arxivar”, ha dit Borràs.

El fotoperiodista s’ha mostrat molt més preocupat per l’extrema dreta que va manifestar-se a la Plaça de Catalunya que aquella que ho va fer a Montjuïc, a la qual ha qualificat “d’estètica”. Borràs ha explicat que a Plaça Catalunya hi van anar grups ultres com Somatemps o Plataforma per Catalunya, entre altres. “Mentre tothom es fixa en les 200 persones de Montjuïc ningú no es fixa en l’extrema dreta que es manifestava a Plaça Catalunya”, ha explicat Borràs, que també ha assenyalat que “no hi ha un cordó sanitari entre l’espanyolisme parlamentari i l’extrema dreta no parlamentària”.

Comparteix

Icona de pantalla completa