Diari La Veu del País Valencià
Manifestacions el 14-N per l’Escola pública i contra les retallades i la LOMCE
RedactaVeu / València

La Plataforma considera que l’escola pública valenciana està “greument amenaçada” per les polítiques educatives del govern estatal i l’aplicació de la contrareforma educativa de la llei educativa, que es basen “en l’increment desmesurat de les ràtios escolars exigibles amb la conseqüent supressió d’unitats educatives, especialment de línies en valencià, que són els programes òptims d’ensenyament i garantia de qualitat educativa”.

També considera “molt perjudicial” per a l’accés a l’educació la política de retallades que aplicada a l’educació suposa un augment d’hores lectives per al professorat, augment de ràtios a les aules i deficient substitució del professorat de baixa i amb la conseqüent pèrdua d’atenció educativa a la ciutadania.

Dissabte 14-N

“És per aquesta raó que la Plataforma demana de nou mobilitzar i eixir al carrer –el dissabte 14 de novembre- per a exigir la derogació de la LOMCE i la retirada de les retallades en inversió pública”, segons ha anunciat aquest dimarts en un comunicat de premsa.

Enganxada de cartells als centres educatius, l’11-N

Així, s’han programat una sèrie d’accions per a mobilitzar la ciutadania i que la convocatòria del 14N siga un èxit. El pròxim 11 de novembre de matí hi haurà enganxada de cartells als centres educatius, la PDEP s’acostarà a un centre públic per a simbolitzar el rebuig a la llei. Ja de vesprada convoca a un acte de debat al Centre Octubre amb ponents de l’àmbit educatiu. Totes aquestes accions s’aniran publicitant a les xarxes socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa