Diari La Veu del País Valencià
El coneixement d’idiomes es valorarà amb dos punts en les oposicions docents
Europa Press / València

Així ho ha assenyalat la consellera d’Educació, Cultura i Esport, María José Català, durant una intervenció en el programa Bon Matí de Ràdio 9. La titular d’Educació ha avançat que el coneixement d’idiomes es valorarà amb dos punts, la màxima puntuació de l’apartat d’altres mèrits, una mesura que s’emmarca dins del pla de plurilingüisme i d’impuls al coneixement d’anglés que proposa la Conselleria.

Alhora, la consellera també s’ha referit al nou acord d’interins, que preveu la reordenació de les borses de treball de personal docent on prevaldrà la nota obtinguda en la fase d’oposició. Sobre aquesta qüestió, ha explicat que més de 3.000 persones amb una qualificació superior a un 8 en aquesta fase del procés no han pogut accedir, ja que fins ara, a les borses es donava prioritat a l’experiència.

D’altra banda, s’ha referit a la implantació de la jornada continua en les escoles. “Volem que cada centre tinga el seu propi projecte educatiu”, ha dit Català, que ha insistit que si les associacions de pares, amb major representativitat, es decanten en un 51% per aquest tipus de jornada, la Conselleria les aprovarà.

Una altra de les mesures abordades ha estat l’ús de les carmanyoles per dinar a l’escola. Ara com ara, hi ha 14 centres que han posat en marxa aquesta mesura, tot i que Català ha augurat que aquesta xifra es multiplicarà.

Comparteix

Icona de pantalla completa