Diari La Veu del País Valencià
El final del pla eòlic en les serres d’Almudaina i Alfaro ja és una realitat
RedactaVeu / València

Després de més 12 anys de lluita, finalment, després d’un canvi de govern i gràcies a la infatigable lluita de la Coordinadora que ha mantingut vigent el tema dels molins, podem dir que el pla eòlic serà història, com a mínim en aquelles zones en les quals encara no s’ha executat, cas de la zona 14 que inclou (o incloïa) les següents comarques el Comtat, l’Alcoià i la Marina Alta.

Les altres zones en què els aerogeneradors ja fa anys que estan instal·lats veuran paralitzades noves inversions.

Aquest acte serà la culminació de l’esforç de moltes persones que han mantingut la flama de la reivindicació ciutadana. Una barbaritat que suposava instal·lar 50 aerogeneradors de 100 m. d’alçària en les serres d’Almudaina i Alfaro sense que mai s’haguera mesurat el vent existent, si excloem la burla d’un funcionari de Conselleria mesurant el vent amb una bufanda.

Aquest projecte va ser un invent de l’expresident Eduardo Zaplana per a donar “als seus amics” concessions per a privatitzar la serra i fer-ne un dubtós aprofitament eòlic.

L’acte serà el dissabte 17 d’octubre de 2015 a les 19.30 h. al Saló multiusos Mirador de Travadell de Benillup (el Comtat).

Comparteix

Icona de pantalla completa