Guanyar Alcoi deplora l'immobilisme del govern en la integració de la dona en la Festa

Naiara Davó: “El regidor de Festes diu que hui totes les dones poden accedir a totes les filaes, i per tant participar en la festa sense discriminació”
14 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / Alcoi

En concret, la pregunta formulada requeria si “està previst que l’Ajuntament d’Alcoi adopte mesures per modificar els patrons socioculturals de conducta assignats en funció del gènere, amb la fi d’eliminar progressivament els prejudicis sobre la participació i integració completa de la dona en la festa? Quines mesures? Com es pensen implementar? A partir de quan?”. 


La resposta va ser sorprenent, ja que el regidor de Festes, que no va assistir a la comissió, havia deixat una resposta escrita de forma breu en què deia que “hui, totes les dones poden accedir a totes les filaes”, i que la integració de la dona s’està normalitzant.


La regidora de Guanyar Alcoi Naiara Davó entén que aquestes declaracions “són tota una declaració de principis del conservadorisme i l’immobilisme deplorable que ara per ara caracteritzen el Govern local. Dir que ja no existeix la discriminació és directament mentir, i a més, conscientment, perquè hi ha moltes filaes on continua votant-se l’admissió de nous membres, i sistemàticament queden fora les dones. I això el regidor ho sap, però prefereix vendre una realitat paral·lela on tothom és feliç i el problema no existeix. Ho considerem com un insult a les dones alcoianes que no poden accedir a una filà, ni fer una esquadra ni una diana perquè no en són prou”.


Davó anuncia que demanarà a la Regidoria d’Igualtat si considera que s’ha acabat la discriminació de la dona en la Festa: “Perquè creiem que s’ha de ser més seriós; estem parlant de greus discriminacions i de trepitjar els drets bàsics de les dones. Hui mateix, hem sabut que s’ha descartat celebrar una glòria infantil femenina. Seria una anècdota, si no se sumara a la llarga llista de discriminacions i obstacles que patim les dones alcoianes que volem participar a la Festa en les mateixes condicions que els homes”.

Més obscurantisme


A banda d’aquesta qüestió, Guanyar Alcoi també ha sol·licitat una còpia de la memòria justificativa de la subvenció de l’Ajuntament a l’Associació de Sant Jordi. I, una vegada més, “no vam obtindre resposta concreta”. Tal com explica Naiara Davó, “el que ens va respondre el regidor és que si pensem que l’Associació de Sant Jordi no hauria de tindre una subvenció per organitzar les festes, que portem una alternativa al Ple. Primerament, en cap moment hem posat en dubte que l’Associació tinga una subvenció. I creiem que ningú hauria de tindre motius per posar-se nerviós per demanar veure una memòria justificativa; la subvenció és una de les més quantioses de les que atorga l’Ajuntament, 135.000 euros cada any, i simplement creiem que els ciutadans tenen dret a saber en què s’han invertit aquests diners. Més, tractant-se d’una entitat d’utilitat pública”.
 
next