Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma ‘OTAN No, No a la Guerra, País Valencià per la Pau’ anuncia mobilitzacions
RedactaVeu / València

En primer lloc s’ha dirigit als assistents la representant de ‘Recortes Cero’, Sonia Ferrando, qui ha recordat que el No a la guerra i el No a l’OTAN s’han convertit en un crit emblemàtic “per al nostre país i el nostre poble”. “Tenim memòria i no acceptem cap invasió ni cap guerra i, per açò, no volem que el nostre país es convertisca en un teatre d’operacions ni de l’OTAN ni dels EUA ni de cap exèrcit estranger”, ha assegurat Ferrando.

A continuació, els representants de ‘Republicanos’ i ‘Revuelta Violeta’, Marta Rivera i Roberto López, han llegit -tant en valencià com en castellà- el manifest ‘No a les maniobres de l’OTAN, No a la Guerra, València per la Pau’, signat per totes les organitzacions integrants.

En el Manifest es fa una crida als ciutadans de tota condició “a manifestar públicament el seu rebuig a aquestes maniobres i denunciar el seu caràcter ofensiu, així com la integració militar en l’OTAN i la implicació cada vegada major en els plans militars d’EUA, i a exigir la no utilització del nostre sòl i de les bases com a plataforma d’agressió a altres pobles i països”.

Igualment, el manifest insta al fet que la Generalitat i cada Ajuntament aproven mocions en la línia d’aquest text declarant “de Pau” cada poble i, per extensió, el País Valencià.

Finalment, el secretari general del PCPV-PCE, Javier Parra, ha explicat que des d’aquest espai unitari s’han organitzat una sèrie de mobilitzacions i d’actes, per als quals ha fet una crida massiva a la societat valenciana.

Dissabte 17, caravana per la pau i 31 octubre Manifestació al Cap i Casal

“El primer dels actes tindrà lloc aquest dissabte, 17 d’octubre, i consistirà en una caravana amb cotxes que eixirà des del passeig de l’Albereda, a les 09’30 hores, que passarà pels principals municipis afectats per les maniobres a l’entorn de l’àrea metropolitana de València per a finalitzar en la base militar de Bétera”, ha dit Parra.

El 31 d’octubre, a les 18’30 hores, “també hem convocat una manifestació que donarà començament en la plaça de Sant Agustí i acabarà en la plaça Tetuán”.

Així mateix, segons ha informat el secretari general del PCPV-PCE- s’estan posant en marxa “unes altres iniciatives” com ara una reunió el pròxim 20 d’octubre “per a intentar impulsar una exposició itinerant amb obres artístiques i cartelleria realitzats pels ciutadans i ciutadanes i que puga recórrer els pobles amb l’objectiu d’implicar el món de la cultura”.

Sense concretar un ‘Concert per la Pau’

Finalment, Parra ha anunciat, encara que es troba sense concretar, la possible realització d’un concert per la pau i contra l’OTAN en el mes de novembre, així com la posada en funcionament, que ja es troba operativa, d’una pàgina de Facebook en la qual s’anirà informant de totes les convocatòries que estan previstes pròximament i de les novetats relacionades amb aquesta plataforma. El nom de la pàgina és: ‘No a l’OTAN, No a la Guerra, País Valencià per la Pau’.

Comparteix

Icona de pantalla completa