Compromís denuncia que el govern de Fabra va pagar 180.000 euros a la trama Púnica

El síndic Fran Ferri mostra factures per adjudicacions a una constructora que va abonar contractes del PP de Gandia amb Alejandro de Pedro
15 octubre 2015 01:00h
Mireia Mollà i Fran Ferri, hui a les Corts.
ACN / València

Ferri ha fet aquest anunci durant la sessió de control a les Corts Valencianes on ha mostrat factures del 29 d'abril de 2014 a l'empresa Construcciones Gomuñoz, corresponents a cinc certificacions d'obra diferents sobre la construcció d'un centre social a Gandia (la Safor) dins del pla Confiança.

El síndic ha assenyalat que, segons els informes policials de la investigació oberta, aquesta empresa va pagar al PP de Gandia les factures que mantenia amb Alejandro de Pedro, el considerat aconseguidor de la trama. Ferri ha afegit que posteriorment aquesta empresa de construcció va aconseguir nombrosos contractes de diferents administracions governades pel PP.

El PP de Gandia adjudica, el PP de la Generalitat ordena el pagament... i qui paga? “Paguem tots i totes, els valencians i valencianes”, ha dit Fran Ferri, qui ha afegit que “la festa del PP valencià no s'acabava mai, ni tan sols en el pitjor moments de la ciutadania.”

En opinió del síndic de Compromís, aquestes dades demostren que cal una auditoria ciutadana del deute i ha preguntat a Ximo Puig quines mesures pensa dur a terme al respecte.

El president Ximo Puig ha assenyalat que comparteix aquesta necessitat d'auditar i que està en marxa l'encàrrec d'un informe a la intervenció general que conclou que hi ha 1.538 milions de despesa impagada, 739 milions impagats d'anys anterior i 1.999 sense consignació pressupostària.

Puig ha afegit que cal reforçar la fiabilitat dels comptes a través de l'Institut Valencià de Finances i que la Sindicatura de Comptes ha d'impulsar auditories especifiques perquè hi ha moltes zones d'ombra que cal descobrir. 
 
next