La Xarxa Espanyola d'Immigració denuncia Cañizares per apologia de l'odi

La denúncia s’ha presentat davant la Fiscalia General de L’Estat. La plataforma insta als grups a reprovar a les Corts Valencianes les declaracions ‘de clara línia negacionista’ de l’Arquebisbe de València
16 octubre 2015 01:00h
L'arquebisbe Antonio Cañizares durant la seua intervenció al Forum Nova Europa.
RedactaVeu / ACN / València

La Xarxa espanyola d'immigració i ajuda al refugiat ha presentat aquest dijous una denúncia a la Fiscalia General de l'Estat contra l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, per apologia de l'odi.

Segons ha informat la Xarxa a través d'una nota de premsa, les declaracions de Cañizares de dimecres (en les quals va qualificar "d'invasió" l'arribada de refugiats i va demanar el saber si tots eren "aigua clara") tenen “una clara línia negacionista”, traspassen els límits de l'opinió i "s'endinsen en l'àmbit de l'atac i la promoció de l'odi". En concret, durant el desdejuni informatiu, Cañizares es va preguntar si “la invasió d'emigrants i de refugiats és tan bona com la pinten”.
 
Reprovació a les Corts Valencianes

La plataforma també insta a les formacions amb representació a les Corts Valencianes a què tramiten una reprovació urgent davant les declaracions del cardenal Cañizares.

En opinió de la Xarxa, aquestes manifestacions s'alineen amb els governs d'extrema dreta i formacions de la dreta radical per qualificar com “invasió” l'arribada d'immigrants així com per qüestionar si els demandants d'asil són realment perseguits. 

L'arquebisbe de València, el cardenal Antonio Cañizares, va demanar aquest passat dimecres “lucidesa” per destriar si els immigrants i refugiats que estan arribant a Europa “són aigua clara o venen amb molta mescla”. Cañizares va fer aquesta referència a la crisi dels refugiats a preguntes dels mitjans durant la seua intervenció al Fòrum Nova Economia a València. 

L'arquebisbe es va preguntar “on quedarà Europa amb aquesta barreja?” i va dir que “molt pocs dels refugiats venen perquè són perseguits”. Cañizares va afegir que “no s'ha de deixar passar tot” perquè “hui pot ser una cosa que queda molt bé però que realment és el cavall de Troia de les societats europees”.
 

L'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant la seva intervenció al Fòrum Nova Europa de València, 

“No es pot jugar amb la història i la identitat dels pobles”, assenyalà l'arquebisbe, que va incidir en la lucidesa per saber “què hi ha al darrere de tot això”. El purpurat va remarcar que l'Església ha donat allotjament a perseguit però que són “molt pocs” els qui arriben amb aquestes circumstàncies.

'Un nou Arnau Amalric?', article d'opinió de Javier de Lucas
  


 
next