Diari La Veu del País Valencià
Estudiants interrompen conferència Felipe González a la UA al crit de ‘feixistes’
EP / Alacant

Durant la ponència que impartia Felipe González, els manifestants s’han alçat dels seus seients mostrant pancartes i amb crits de “fora empresaris de la universitat” i “la uni no es ven, la uni es defensa”, entre altres consignes.

El rector de la UA, Manuel Palomar, s’ha dirigit a ells per a dir-los que ja els havien escoltat i que podien utilitzar la via del Consell Escolar per a la seua reivindicació, al mateix temps que ha insistit que cal ser “tolerants” i instava al fet que el deixaren continuar perquè “açò és democràcia”.

Els estudiants han fet cas omís i s’han alçat cap a l’escenari, increpant als ponents, als qui han acusat de “feixistes”. S’han viscut moments de tensió, encara que no hi ha hagut violència, fins que finalment han sigut desallotjats.

González: “A Caracas també em cridaren feixista”

En continuar la seua intervenció, Felipe González s’ha mostrat tranquil i amb ironia ha recordat que açò mateix ho va viure a Caracas, on també li van cridar feixista, i ha destacat la paradoxa d’aquesta situació quan estan celebrant unes jornades sobre la democràcia.

Per la seua banda, un altre dels ponents, l’expresident de Colòmbia Belisario Betancur, ha elogiat la figura de González durant els primers anys de la democràcia a Espanya i els ha retret que “així paga qui no entén el premi”.

La trobada de la Fundació Cercle de Montevideo es desenvolupa sota el títol de ‘Crisi de la gobernanza de la democràcia representativa’ i compta amb les conferències de Julio Maria Sanguinetti, Carlos Slim, Ricardo Lagos i Felipe González, entre uns altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa