Cañizares convida ara a “ajudar els pobres del nostre temps”

Després de la polèmica sobre les seues al·lusions a la “invasió” dels refugiats per les quals se l’acusa d’apologia de l’odi, l’arquebisbe de València demana “caritat” per als "perseguits i immigrants, que han hagut de sortir de la seua terra” i convid
16 octubre 2015 01:00h
L'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant la celebració de la missa per Santa Teresa aquest dijous a València.

RedactaVeu / ACN / València.

L’ultraconservador arquebisbe de València ha passat en poques hores de mostrar la seua cara més amarga i insolidària cap a la dramàtica situació generada per la crisi dels refugiats que està vivint Europa a tractar de mostrar-se com una ànima caritativa.

Així, després de preguntar-se el passat dimarts sobre si tots els refugiats són aigua clara, aquest dijous va convidar a “mostrar realment la caritat que vol el Senyor", a través “dels pobres del nostre temps, els perseguits, els immigrants, els qui han hagut de sortir de la seua terra i busquen la nostra ajuda”.

Segons  ha informat l'Arquebisbat de València a través d'una nota de premsa, Cañizares es va pronunciar d'aquesta manera durant una missa a la parròquia de Santa Teresa de Jesús de la ciutat. Aquestes manifestacions arriben després de la polèmica desfermada per la seua intervenció al Fòrum Europa Nova Economia dimecres en la qual va demanar “lucidesa” per destriar si tots els refugiats que arriben "són aigua clara".

Denúncia contra Cañizares per apologia de l’odi

En aquella intervenció, Cañizares va definir l'arribada de refugiats com "invasió" i es va preguntar qui hi havia al darrere d'ells i si podien ser "el cavall de Troia d'Europa". Les manifestacions han provocat nombroses crítiques i una denúncia davant la Fiscalia general de l'Estat interposada per la Xarxa espanyola d'immigració acusant-lo d'apologia de l'odi. 

Dijous, amb motiu de la festivitat litúrgica de Santa Teresa, l'arquebisbe va assenyalar que enguany ha estat "providencial per a l'Església", així com "per a Espanya, necessitada de percebre i edificar una humanitat nova i veritable, una nova cultura de l'amor i de la llum, de la saviesa que es troba, precisament, en l'amor i la caritat".
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next