Diari La Veu del País Valencià
El trinquet de Pelayo se salva
RedactaVeu / València

El futur de la catedral de la pilota valenciana, del Trinquet de Pelayo, ha tornat a tractar-se en les Corts Valencianes. El president de la institució, Enric Morera, ha reunit aquest migdia al seu despatx els representants de l’Ajuntament de València, de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, de la Diputació de València, del món de la pilota i l’empresari disposat a comprar la canxa, José Luis López, per dissenyar el full de ruta per a la continuïtat de l’emblemàtic trinquet.

En la reunió, s’ha anunciat que hi ha acord entre els particulars i que, al mateix temps, les administracions públiques valencianes estan disposades “a fer-se càrrec del trinquet per a dotar-lo de contingut” i fer que siga “un important centre de difusió i pràctica de la pilota, tant per a aficionats com per a turistes”.

L’empresari que ha fet l’oferta pel trinquet, José Luis López, ha informat que hi ha un principi d’acord amb el propietari de l’immoble i amb els responsables de l’explotació de les instal·lacions. Si tot continua segons s’ha previst, el 8 de novembre la canxa del Pelayo podria acollir la final de l’individual d’escala i corda.

Suport total de les administracions

Les administracions valencianes –ajuntament, conselleria i diputació- donen total suport i en aquests primers tres o quatre anys, serà López qui es farà càrrec del lloguer del trinquet, i quan l’administració tinga el conveni i possibilitats, “es comprarà l’immoble amb les mateixes condicions que ha fixat l’actual propietari perquè Pelayo passe a ser un bé propietat de tot el poble valencià”, segons fonts de les Corts Valencianes.

Un noment de la reunióo celebrada aquest divendres. Foto: Inmaculada Caballer (Corts Valencianes).

La idea és que Pelayo siga un espai cultural, on fer activitats culturals i lúdiques, a més de ser lloc d’escola de pilota i de partides de professionals i aficionats al llarg de tot l’any. López ha agraït l’esforç de les administracions i en especial ha destacat l’interès i el suport del president de les Corts per evitar el tancament del trinquet que està considerat com la catedral de la pilota valenciana.

Després de la trobada, el president de la cambra autonòmica, Enric Morera, ha declarat que és un “motiu d’alegria” poder fer l’anunci i ha recordat que després de l’audiència feta en les Corts el passat mes de juliol, en la qual participaren tots els grups polítics i el món de la pilota, “ara podem anunciar que s’ha pogut salvar Pelayo i que, a més, hi ha un projecte de futur, podem anar més enllà i és una gran notícia per a la pilota, per a la nostra cultura i per a la nostra identitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa