Diari La Veu del País Valencià
Josep Guia i Francesc Viadel recorden l’Ovidi Montllor compromès políticament
Albert Balanzà (l’independent) / Barcelona

El Correllengua 2015 arrenca a Gràcia amb política i record de dues persones que van conèixer l’Ovidi al País Valencià, en l’anomenada Batalla de València, on es posaven bombes contra llibreries i contra escriptors, i on dissabte passat aquests històrics se sorprenien perquè, per primera vegada, el Cos Nacional de Policia no s’arronsava a l’hora de practicar detencions contra esvalotadors d’extrema dreta en la Diada del 9 d’octubre.

Els temps estan canviant. Però Guia, professor, matemàtic, però sobretot la veu del PSAN i de l’MDT de tota la vida al sud, no oblida: “Els 80 van significar majories dels ‘nostres’, CiU al Principat i PSOE al País Valencià, i això volia dir desmobilitzar la Nova Cançó, perquè era Països Catalans, i calia sacrificar-los com a fruit dels Pactes de la Moncloa”.

Francesc Viadel i Josep Guia, dimarts al CAT. Foto: l’independent.

Viadel no ho pinta millor al Principat: “Hi va haver una aposta política d’invisibilització al País Valencià i al Principat de prioritzar el rock català”. I allà estava l’Ovidi, cantant la ràbia a Perquè vull, la consciència de classe a Una nit a l’òpera o la mala llet a Tot explota. Molestant, sent no gens diplomàtic, i retratant, com diu Viadel, “el món de les classes populars”.

Comparteix

Icona de pantalla completa