Ciutat Vella té la mateixa població que hi havia en 1991

El regidor de l'Àrea de Desenvolupament Urbà i Vivenda Vicent Sarriá impulsa el Registre de Solars i Edificis a rehabilitar en Ciutat Vella, incloent dos nous edificis
17 octubre 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

“Ciutat Vella manté la mateixa població que hi havia en 1991 quan el Partit Popular va accedir al govern de la ciutat”. Així ho ha assenyalat hui el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Urbà i Vivenda Vicent Sarrià, qui ha denunciat la “incapacitat de l'anterior Equip de Govern per a potenciar la rehabilitació i les inversions en el Centre Històric i per a incrementar la població i el teixit social”.

L'edil ha qualificat de “lamentable la situació en què ha deixat el Partit Popular la Ciutat Vella”, i ha oferit dades com que no s'ha recuperat la població que hi havia en els sis barris del Centre Històric en 1991; que hi ha més de 300 edificis en estat ruïnós, molts d'ells completament abandonats i amb malles protectores per a evitar despreniments al carrer; i que pràcticament no s'ha recuperat espai públic de carrers i places, que segueixen destinades a la circulació.

Així mateix, el regidor ha constatat els centenars de comerços que han tancat definitivament les seues portes, i com el barri “ha deixat de ser un referent per al turisme, a pesar de tindre un dels més reconeguts patrimonis històrics”. A això contribueix, sens dubte, ha continuat, que els espais més emblemàtics de la ciutat, com l'entorn de La Llotja, les places de la Reina i de l'Ajuntament, o itineraris com el carrer de la Pau i l'eix Torres de Serrans / Quart suporten el pas diari de milers de vehicles.
 
El regidor de Desenvolupament Urbà ha afirmat que l'evolució de la població en aquesta zona urbana “posa de manifest l'absència de polítiques de rehabilitació”, i s'ha compromès a impulsar el Registre Municipal de Solars i Edificis a Rehabilitar, RMSER, perquè els propietaris assumisquen les seues responsabilitats en la rehabilitació de les vivendes buides i polítiques de promoció pública per a la regeneració urbana i el comerç tradicional.

En aquest sentit Sarrià ha anunciat que el Servici de Gestió del Centre Històric ha iniciat el procediment per a incloure en l'esmentat Registre els edificis del Barri del Carme ubicats en la plaça de Beneyto i Coll núm. 1 i Ripalda núm. 18.
 

Carrer Cavallers

Una aposta contundent per la rehabilitació del centre històric

El regidor socialista ha insistit en la importància del Centre Històric per a tots els valencians, però també com referent turístic i comercial, per la qual cosa “és necessari –ha afirmat- impulsar d'una manera decidida polítiques actives de rehabilitació, implicant els propietaris en aquesta tasca col·lectiva, ja que València té un dels millors centres històrics d'Europa i la seua rehabilitació no pot esperar per més temps”.

En aquest sentit, Sàrria ha recordat que la Taxa per Actuació Urbanística aprovada en la sessió plenària de Setembre inclou una bonificació del 90% per a totes les llicències de rehabilitació en la ciutat, la qual cosa posa en evidència l'esforç que realitza el nou govern municipal per activar la rehabilitació per a millorar l'activitat econòmica i l'ocupació.


 
next