Diari La Veu del País Valencià
‘La guerra comença ací’, antimilitaristes s’encadenen a dos tancs al Port de Sagunt. Vídeo
S. Tarín / L. Part / Port de Sagunt / València

Un grup d’activistes antimilitaristes -membres del MOC València- es troben a hores d’ara encadenats a dos vehicles militars -en concret dos tancs- que es trobaven estacionats en l’esplanada del Port de Sagunt.Es tracta de dos parelles de joves, que compten amb el suport de dos activistes més.

Els joves antimilitaristes del MOC València s’han encadenat per parelles a sengles vehicles militars, en concret a les erugues de dos tancs, al temps que han col·locat cartells de protesta amb el següent contingut: “‘Disculpen les molèsties. Obstaculitzant la preparació de la guerra’.

Aquest diari digital ha pogut conversar amb un dels activistes encadenats mentre es trobava emmanillat perquè explicara els motius d’aquesta acció: “Fem aquesta acció de desobediència civil, i no violenta, per tal de denunciar que es puguen fer maniobres militars amb la participació dels països europeus per a preparar-nos per a la guerra”, ha explicat Antonio Merino.

>

“Nosaltres –ha continuat- volem que se sàpiga que la guerra comença ací, al costat de les nostres cases, i que els nostres pressupostos s’estan preparant per a la guerra en diferents racons del planeta”.

En el moment de redactar aquesta informació, els joves activistes antimilitaristes, havien sigut identificats per agents de la Guàrdia Civil, i estaven esperant l’arribada de la policia portuària. “Ens hem encadenat ràpidament i en poc temps han vingut els agents. Ara estem ací amb els militars de Dinamarca. Seguirem encadenats fins que puguem, fins que ens deslliguen”, ha anunciat Merino.

Foto: Sergi.Tarín.

Aquesta acció s’emmarca en la denúncia de la Trident Juncture, les majors maniobres militars de l’OTAN des del final de la Guerra Freda, que mobilitzaran entre octubre i novembre a 30.000 militars, 4.000 vehicles militars i 11 helicòpters de guerra a Itàlia, Portugal i, principalment, a l’Estat espanyol, on es desplegaran 20.000 efectius i centenars de vehicles de combat.

Comparteix

Icona de pantalla completa