Diari La Veu del País Valencià
Jordi Sebastià alerta sobre el ‘secretisme’ en el TTIP
EP / Casteló de la Plana.

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià ha criticat aquest divendres les “traves i secretisme” que existeixen en el Parlament Europeu per a consultar informació sobre el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) entre Estats Units i la Unió Europea, així com la “vulneració” de normes nacionals amb aquest acord.

Així s’ha pronunciat Sebastià a Castelló en la seua intervenció en una conferència titulada ‘La cambra secreta del TTIP’, segons ha informat Compromís en un comunicat.

Sobre aquest tractat, que encara està en fase de negociació, l’eurodiputat ha alertat dels seus “perills” i ha explicat als presents, sobre la base de la seua experiència en el Parlament, “les traves i el secretisme” per a accedir a informació sobre les negociacions entre la UE i els EUA.

Sebastià ha incidit que l’aprovació d’aquest acord suposarà “l’eliminació d’obstacles per al comerç, juntament amb certs drets, fonamentalment en els països europeus”, per a una “suposada” obertura del mercat; pel que ha defensat la necessitat de “conèixer què normes nacionals o regionals seran vulnerades”, a més de “com pretenen garantir els drets del treball establits en l’Organització Internacional del Treball”. Al seu entendre, “tot açò ens ho volen amagar”.

En aquest sentit, ha manifestat que els drets laborals i socials, mediambientals, i la normativa alimentària “es veuran afectats en un desmantellament parcial o total de la xarxa pública de serveis tal com la coneixem”.

Per tant, s’ha compromès a “lluitar sense defallir perquè el Parlament Europeu rebutge taxativament un tractat”, que “tal i com està concebut, canviaria el nostre estil de vida, vulnerant tots els drets adquirits al llarg de la història”.

Comparteix

Icona de pantalla completa