Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Estic a favor d’una gran oferta electoral’. Vídeo

RedactaVeu / València.

Dissabte a la nit, la vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, va ser entrevistada al programa La Sexta Noche de la cadena La Sexta. Oltra començà expressant el seu desig perquè “les properes eleccions estatals siguen una segona part del canvi que hi va haver en les passades eleccions autonòmiques”, perquè, continuà “s’han de fer polítiques que tornen el somriure a la gent.

Els entrevistadors no van deixar passar l’oportunitat de preguntar sobre el desacord entre Alberto Garzón (IU) i Pablo Iglesias (Podemos) per confluir junts a les properes eleccions estatals, a la qual cosa Oltra va respondre destacant la “importància d’un gran grup d’esquerres, que espere que també es produïsca a la Comunitat Valenciana”, en una clara al·lusió a la seua voluntat de presentar una candidatura amb altres forces polítiques de caire estatal.

De fet, i abundant en aquest argument, Oltra presentà Compromís com “un partit que té sempre un debat intern i que respecta les minories”. A més, tot i reconèixer que hi ha posicions a favor i en contra, la vicepresidenta reconeix que està “a favor d’una gran oferta electoral”, perquè diu que seria “una llàstima fer triar als ciutadans entre opcions polítiques semblants”. A més, recordava que “el sistema electoral premia les candidatures potents.

Per tot això la també consellera d’Igualtat i Política Inclusiva de la Generalitat demanava també “un grup valencià potent que visibilitze la situació de la Comunitat Valenciana” en temes com el finançament o la pobresa. Sobre aquest tema insistí que tot i ser considerada “una comunitat pobra, la valenciana és l’única de les pobres que paga a les comunitats més riques” i demana per tant que el finançament siga just.

Països Catalans o Unitat Nacional

Finalment, preguntada per la seua posició sobre els Països Catalans o “la unitat nacional”, Oltra reconegué que al País Valencià “no ens afavoreix el que està passant a Catalunya perque en som comunitat fronterera”. A més, insistí que aposta per “un model federal on les comunitats autònomes se senten còmodes”.

Pots seguir part de l’entrevista en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa